Säsongens viktigaste match – igen!
Publicerad: 2022-01-19
Säsongens viktigaste match har blivit ett älskat, återkommande inslag under säsongen. Datum för matchen har ändrats. Vi återkommer när det är spikat. Precis som tidigare år samlar vi in pengar till kampen mot barncancer.

Säsongen 2018/2019 drogs konceptet ”Säsongens viktigaste match” igång och har sedan dess blivit en demonstration i vad man tillsammans kan utföra om man hjälps åt. Förra året slog vi rekord i engagemang och insamlade pengar – trots att vi endast hade åtta starka i publiken. Publiken bestod istället av 4000 nallar som representerade 606 200 insamlade kronor till Barncancerfonden. Projektet var ett av Arsi Piispanens första CSR-projekt i klubben. Så här minns han tillbaka på matchen:

– Jag har aldrig sett så många nallar på en och samma gång. Jag fick lite av en chock när de levererades till hallen, skrattar Arsi och fortsätter:

– Målet var att fylla hallen och det gjorde vi mer än väl. Totalt sålde vi 4000 nallar som vi nu delat ut till verksamheter i närområdet.

Fjolåret blev minst sagt en succé och nu blir utmaningen att upprepa förra säsongens prestation.

– Vi gjorde bra ifrån oss förra säsongen. Jag är stolt över hur stort engagemanget var hos våra partners och alla privatpersoner som bidrog till insamlingen. Vårt mål är självklart att slå förra årets totalsumma på drygt 600 000 kronor. Det är en tuff målsättning men med samma engagemang som förra året tror jag vi kan slå det, säger Arsi.

"Säsongens viktigaste match" kommer att spelas mot Brynäs IF den 8 mars, klockan 19:00. Du kan redan nu bidra till insamlingen genom att köpa en nalle. En nalle kostar 150 kronor. Följ länken så kommer du till nalle-sidan!

Tack för att du är med och bidrar till kampen mot cancer!

Säsongens viktigaste match möjliggörs genom stöd från Be-Ge, Scania, Elajo, TM Utbildning, EXP Group, Oskarshamns kommun, Bauer, Lindbytvätten, Lyft & Service, Häradssparbanken Mönsterås och Plåtson.

Kommunikatör Gustav Backlund