• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt

IKO korttidspermitterar spelare och personal

31 mars 2020 14:59

Coronavirusets spridning i Sverige sätter djupa spår i många företags ekonomi. Idrotten och inte heller IK Oskarshamn är något undantag. Vi följer utvecklingen och måste ta till åtgärder för att säkerställa att klubben överlever den här krisen.


I ett första steg korttidspermitteras spelare och personal under april, maj och juni. Kvar i full tjänst finns vissa nyckelpositioner i organisationen som vi bedömer nödvändiga just nu för att förbättra våra ekonomiska förutsättningar inför kommande säsong samt slutföra innevarande säsong gällande bokslut, löner med mera.

– Vi har ett hårt jobb framför oss med att maximera intäkterna i dessa tider. Därför är bedömningen i dagsläget att vi inte kan permittera hela personalstyrkan. Detta beslut omprövas löpande, säger IKO:s klubbchef Martin Åkerberg.

Åkerberg har fått styrelsens uppdrag att ta fram ett åtgärdspaket och ny budget för kommande säsong utifrån de förutsättningar som nu råder. Detta presenterades och godkändes på ett styrelsemöte på måndagskvällen.

– Vi går in i nästa säsong med en mindre ram än vad vi först hade räknat med. Det innebär både spelarbudget och övrig organisation. För att anpassa oss till detta förbereder vi också uppsägningar i organisationen, säger Martin Åkerberg och fortsätter.

– Jag hoppas att vi med dessa åtgärder ska kunna gå stärkta ur krisen och komma väl förberedda inför kommande säsong. Skulle läget i samhället förvärras utesluter vi inte fler åtgärder, vi har ett ansvar att sätta klubbens bästa i första rummet.