• Huvudsponsorer

Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Idag 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb

Poängstarka pjäser till IK Oskarshamn

17 april 2018 10:29
HERR

Tre kontraktsförlängningar har redan presenterats av sportchef Per Kenttä – Robin Söderqvist, Niklas Johansson och Arsi Piispanen. Nu kan Kenttä även presentera sina första nyförvärv till truppen som ska utgöra IK Oskarshamn säsongen 2018/2019.


Markus Modigs, 26, är hämtas från Vimmerby HC som också är hans moderklubb. Han gick hockeygymnasium i Linköping där han sin sista säsong var en stor poängproducent och även fick avsluta med ett JSM-guld. Därefter har karriären mestadels fortsatt i HockeyEttan där han producerat bra med poäng. Den gångna säsongen har han poängexploderat i Vimmerby HC, som tog sig till playoff 2 mot HockeyAllsvenskan, med sina 53 poäng (29+24) på 42 matcher. Nu tar Modigs ny sats i HockeyAllsvenskan med IK Oskarshamn.

– Markus är en offensivt lagd forward med en bra blick för spelet och fina händer. Jag har sett honom flera gånger under vintern och han kommer från en riktigt stark säsong med Vimmerby. Nu ger vi honom chansen i HockeyAllsvenskan och jag tror och hoppas att Markus är redo för att ta klivet, säger sportchef Per Kenttä.

Måns Hansson, 20, har Malmö Redhawks som moderklubb, var under den gångna säsongen utlånad till Kristianstads IK. Den unge rightbacken har utvecklats bra i sin offensiva roll under säsongen och skrapade totalt ihop 32 poäng (4+28) på 43 matcher. En notering som hållit honom högt i backarnas poängliga i de södra upplagorna av både HockeyEttan och AllEttan men också som poängbästa junior i de respektive serierna. Hansson står även noterad för två SHL-matcher med Malmö Redhawks under säsongen 2016/2017.

– Ung och offensiv back som även han kommer från en stark säsong med mycket poäng, både fem mot fem och i powerplay. Han har verktygen för att bli riktigt bra och vi ska ge Måns alla förutsättningar för att utvecklas bra hos oss. Med hårt jobb och lite flyt vet vi att det kan gå fort, kommenterar sportchefen.

Markus Modigs:
– Det känns såklart skitkul att få chansen i IK Oskarshamn. Det har absolut varit en bra säsong för mig och jag känner mig redo för att ta klivet upp i HockeyAllsvenskan. Oskarshamn avslutade starkt och jag tycker att vi har något intressant på gång, så jag känner mig inspirerad och taggad.

Måns Hansson:
– Oskarshamn känns som ett rätt och spännande steg för mig i min utveckling. Jag har lärt mig mycket under min första säsong i seniorhockeyn. Nu ser jag verkligen framemot att ta nästa steg, få ännu bättre möjligheter att utveckla mitt spel och hjälpa laget till en ny stark säsong.

Både Markus Modigs och Måns Hansson är kontrakterade över säsongen 2018/2019.