Lördag Lör 6 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar
Söndag Sön 14 Mars Mar
Tisdag Tis 16 Mars Mar
Torsdag Tor 18 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Måndag Mån 22 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 3 April Apr
Lördag Lör 11 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt

Poängstarka pjäser till IK Oskarshamn

17 april 2018 10:29
HERR

Tre kontraktsförlängningar har redan presenterats av sportchef Per Kenttä – Robin Söderqvist, Niklas Johansson och Arsi Piispanen. Nu kan Kenttä även presentera sina första nyförvärv till truppen som ska utgöra IK Oskarshamn säsongen 2018/2019.


Markus Modigs, 26, är hämtas från Vimmerby HC som också är hans moderklubb. Han gick hockeygymnasium i Linköping där han sin sista säsong var en stor poängproducent och även fick avsluta med ett JSM-guld. Därefter har karriären mestadels fortsatt i HockeyEttan där han producerat bra med poäng. Den gångna säsongen har han poängexploderat i Vimmerby HC, som tog sig till playoff 2 mot HockeyAllsvenskan, med sina 53 poäng (29+24) på 42 matcher. Nu tar Modigs ny sats i HockeyAllsvenskan med IK Oskarshamn.

– Markus är en offensivt lagd forward med en bra blick för spelet och fina händer. Jag har sett honom flera gånger under vintern och han kommer från en riktigt stark säsong med Vimmerby. Nu ger vi honom chansen i HockeyAllsvenskan och jag tror och hoppas att Markus är redo för att ta klivet, säger sportchef Per Kenttä.

Måns Hansson, 20, har Malmö Redhawks som moderklubb, var under den gångna säsongen utlånad till Kristianstads IK. Den unge rightbacken har utvecklats bra i sin offensiva roll under säsongen och skrapade totalt ihop 32 poäng (4+28) på 43 matcher. En notering som hållit honom högt i backarnas poängliga i de södra upplagorna av både HockeyEttan och AllEttan men också som poängbästa junior i de respektive serierna. Hansson står även noterad för två SHL-matcher med Malmö Redhawks under säsongen 2016/2017.

– Ung och offensiv back som även han kommer från en stark säsong med mycket poäng, både fem mot fem och i powerplay. Han har verktygen för att bli riktigt bra och vi ska ge Måns alla förutsättningar för att utvecklas bra hos oss. Med hårt jobb och lite flyt vet vi att det kan gå fort, kommenterar sportchefen.

Markus Modigs:
– Det känns såklart skitkul att få chansen i IK Oskarshamn. Det har absolut varit en bra säsong för mig och jag känner mig redo för att ta klivet upp i HockeyAllsvenskan. Oskarshamn avslutade starkt och jag tycker att vi har något intressant på gång, så jag känner mig inspirerad och taggad.

Måns Hansson:
– Oskarshamn känns som ett rätt och spännande steg för mig i min utveckling. Jag har lärt mig mycket under min första säsong i seniorhockeyn. Nu ser jag verkligen framemot att ta nästa steg, få ännu bättre möjligheter att utveckla mitt spel och hjälpa laget till en ny stark säsong.

Både Markus Modigs och Måns Hansson är kontrakterade över säsongen 2018/2019.