Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Idag 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Lördag Lör 17 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Torsdag Tor 19 Januari Jan
Lördag Lör 21 Januari Jan
Tisdag Tis 24 Januari Jan

J18 går in i säsongen med ett mål – uppflyttning

28 september 2022 09:00
Junior

Förra året föll de på målsnöret. Ett mål ifrån uppflyttning till landets högsta J18-serie och revanschlusten i klubben är stor. Nu går vi för avancemang.


En två månader lång försäsong går nu mot sitt slut. Philip Bertilsson tog under förra säsongen över J18-laget och var då en hårsmån från att ta upp laget i landets högsta serie. Så här sammanfattar Philip försäsongen:

– Lång men välbehövlig. Vi har ett stort gäng nya killar som kommit hit och ungdomshockey skiljer sig en hel del från juniorhockey. All tid vi kunnat ha tillsammans har varit nyttig och värdefull för att få ihop gänget och implementera sättet vi vill spela på. Rent resultatmässigt så var inte de första matcherna våra bästa. Vi avslutade med att vinna de tre sista träningsmatcherna, säger J18-tränare Philip Bertilsson.

Majoriteten av spelarna i laget är nya, samtidigt som många U16-spelare har varit uppe i J18 och testat på spelet där. För många är nivån och kraven som ställs på grabbarna en ny verklighet.

– Resultatet i början var helt oväsentliga för oss. Det är mycket som ska präntas in i grabbarnas huvuden. När de är så pass unga som de är kan det bli lite för mycket ibland. Risken blir då att de tänker för mycket och att det går ut på resultaten. Jag gillar det jag sett de senaste matcher, framför allt i spelet utan puck. Jag ser ljust på utvecklingen vi gjort.

Det finns en röd tråd i sättet som IK Oskarshamn vill spela på och den tråden är även tydlig i J18-laget.

– Vi spelar som J20 och a-laget, med vissa justeringar för att det ska passa spelarna vi har i laget. I stora penseldrag är det samma spel som lagen över oss spelar.

Från klubbens håll är målsättningen klar. Vi ska gå upp i år. Är du bekväm i den målsättningen?

– Så klart är jag det. Vi måste älska den situationen. Samtidigt kan vi inte stirra oss blinda på vad som, förhoppningsvis, komma skall i mars. Vi måste leva i nuet och fokusera på den dagliga verksamheten, på isen och utanför isen, för att var redo när det gäller.

Samtidigt som grabbarna har så klara mål med säsongen är det ditt jobb att utbilda spelarna i sin framtida yrkesroll. Hur ser du på balansen mellan tydliga mål och spelarens utbildning?

– Det är en utmaning, men samtidigt är grabbarna väldigt målmedvetna och vet vad som ligger framför dem. Det handlar om att fokusera på vad vi gör i vardagen för att hela tiden bli bättre. Premiären går av stapeln på söndag och motståndet är Jonstorps IF. Scoutingen av Jonstorp är i gång samtidigt som fokus ligger på den egna prestationen.

– Jag ska försöka bilda mig en uppfattning om de här nu under veckan. Än så länge är de ett blankt papper. Fokus har legat på det vi har gjort hittills. Det primära fokuset ligger alltid på det vi gör, avslutar Philip Bertilsson.

Matchen spelas i Be-Ge Hockey Center nu på söndag den 2 oktober. Nedsläpp är 14:00. Entrén är helt gratis. Välkommen!