Tisdag Tis 12 April Apr
Fredag Fre 12 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Onsdag Ons 31 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Idag 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov

Säsongens första match – Linköping HC är motståndet

12 augusti 2022 11:00
MATCH

Efter två veckors nötande på träning är det äntligen dags för matchen. IK Oskarshamn ställs, precis som förra året, mot Linköping HC i Visby Ishall på Gotland.


Försäsongen presenteras av Scania.

Det har gått nästan exakt ett år sedan IK Oskarshamn mötte LHC på Gotland. Den matchen vanns av IK med 3-2 genom mål av John Dahlström, Cam Brace och Dale Weise. Nu är det återigen dags för lagen att mötas. Båda sidor har gjort förändringar i lagen och i tränarstaben. Christoffer Norgren är ny i IK och har tagit över ansvaret för backarna.

– Det har pratats mycket detalj här nu i två veckor. Nu är det match och då känner vi att det bara är att släppa på handbromsen och köra, spela lite mer på intuition och ha kul, säger Christoffer Norgren.

Laget har varit igång och tränat sedan den förste augusti. Nu är det äntligen dags att dra på sig det blå försäsongsstället och tävla på riktigt.

– Först får man gå på ispremiär och då tycker man det är roligt, sedan går det några dagar, man spelar internmatch och så ebbar det ut lite grann. När första träningsmatchen kommer är man ganska laddad ändå. Sedan match fem, sex, sju på försäsongen kan vara lite sisådär. Den här första matchen känner jag ändå att vi ska komma ut och sända lite signaler kring hur vi vill agera där ute på isen, allra mest rent inställningsmässigt.

Hur går tankarna kring backpar och kedjor?

– Det vi ser nu är någon typ av grund, det är så det kommer se ut. Det var ganska stark hierarki ifjol och så kommer det vara i år också. Det är vår styrka.

Under fredagförmiddagen gjordes ett sista pass innan kvällens match. Där och då nöttes mycket powerplay och penaltykill.

– Vi hade ju lite problem med tvåminutare ifjol och ska försöka dra ner på det och bli mer disciplinerade. PP är bra och i pk har vi en del att förbättra. Där har vi snackat en del men inte kunnat gå in jättemycket i detalj. Det är detaljer som man alltid nöter bäst på under matcher.

Hur sammanfattar du Gotlandsresan än så länge?

– Det är bra att komma iväg, bo här på vandrarhem, enkelt och nära till ishallen. Det är fina miljöer här på Gotland och grabbarna har svarat fint på träningen också. De ser väldigt motiverade ut. Det har varit bra fart genomgående de här veckorna. Jag är imponerad, avslutar ass. tränare Christoffer Norgren.

Se intervju med nyförvärvet Myles Powell här nedan.

Kedjorna görs offentilga här på hemsidan klockan 15:00.