• Huvudsponsorer

Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan

Stark comeback av Hampus i Almtuna

12 november 2019 14:44
HERR

Hampus Harlestam, som är utlånad till Almtuna hela säsongen, har varit skadad men gjorde en fin come back och räddade en poäng med sitt 2-2-mål mot Södertälje. Vi tog ett snack med Hampus dagen efter matchen.


IK Oskarshamns forward Hampus Harlestam är utlånad hela säsongen till Almtuna i HockeyAllsvenskan. Han fick en tuff inledning med en knäskada efter en ful tackling redan i fjärde matchen och missade 14 matcher. I måndags var han tillbaka och stod för två poäng i matchen mot Södertälje, däribland 2-2-målet i slutet som räddade en poäng. Innan skadan hade han gjort ett mål på de fyra matcherna från sin centerposition i förstakedjan. Det målet kom för övrigt i matchen mot Björklöven där han senare blev skadad och fick utgå.

Hampus är 26 år och ursprungligen från Stockholm med Lidingö som moderklubb. Innan han tog steget till IKO hade han spelat sex raka säsonger i division 1, två i Hammarby och fyra i Vimmerby och producerat nästan en poäng per match inklusive play off och kval, 205 poäng (93 mål) på 243 matcher.

Här följer en intervju med Hampus:

Hur känns det att vara tillbaka i spel igen?
– Det känns jättebra efter en lång skadeperiod så det är kul att vara tillbaka. Det var ett ledband som var nästan helt av. Jag flög rätt så långt av tacklingen och det var själva smällen när jag landade som tog illa.

Är du helt återställd efter knäskadan?
– Knät är så gott som återställt men sedan återstår det väl lite uthållighet och så.

Du har missat en fjärdedel av säsongen, hur jobbar du för att komma in i det igen?
– Jag har hållit igång sedan veckan efter skadan och försökt träna upp ledbandet och musklerna igen. Jag har försökt komma i så bra form som möjligt genom att köra lite extra träning tills jag skulle vara tillbaka. Nu när jag är tillbaka kör jag samma som övriga laget.

Två poäng direkt i come backen, måste känts bra.
– Ja det får man väl vara nöjd med för egen del men sen att vi inte kunde vinna var desto tråkigare. Jag räddade ju i alla fall en poäng och det var jättekul att göra mål och känna att man kommer in i det snabbt igen.

Har du någon kontakt med IKO just nu?
– Vi har snackat mest om min rehab och hur det går med skadan.

Ska du vara i Almtuna hela säsongen?
– Ja så är det sagt men sen är det väl lite upp till hur det går för mig och hur det ser ut i Oskarshamn. Jag är tillgänglig för IKO om dom behöver mig.

Hur tänker du längre fram, nästa säsong?
– Jag har försökt att inte tänka så mycket på det utan fokuserar på att göra en stark säsong här i Almtuna först. Så får man se var jag står inför nästa säsong om det blir Oskarshamn eller fortsatt i Almtuna, det vet jag inte.

Blev steget från division 1 direkt till SHL för snabbt för din del?
– Jag tycker det blev en rätt bra tajming efter en månad på is med IKO eftersom jag behövde få spela så mycket som möjligt när jag klättrade från division 1 till Allsvenskan eller SHL. Då är det bättre att utvecklas och få spela mer i Almtuna.

Vad säger du om Almtunas säsong så här långt?
– Det har varit lite både upp och ner och vi ligger väl där vi bör ligga efter den starten vi haft. Det är en lång säsong så vi kan lika gärna klättra placeringar också. Men vi vill absolut undvika negativt kval. Jag hoppas också på det bästa för IKO och att dom håller i hela säsongen!