• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt

Stark comeback av Hampus i Almtuna

12 november 2019 14:44
HERR

Hampus Harlestam, som är utlånad till Almtuna hela säsongen, har varit skadad men gjorde en fin come back och räddade en poäng med sitt 2-2-mål mot Södertälje. Vi tog ett snack med Hampus dagen efter matchen.


IK Oskarshamns forward Hampus Harlestam är utlånad hela säsongen till Almtuna i HockeyAllsvenskan. Han fick en tuff inledning med en knäskada efter en ful tackling redan i fjärde matchen och missade 14 matcher. I måndags var han tillbaka och stod för två poäng i matchen mot Södertälje, däribland 2-2-målet i slutet som räddade en poäng. Innan skadan hade han gjort ett mål på de fyra matcherna från sin centerposition i förstakedjan. Det målet kom för övrigt i matchen mot Björklöven där han senare blev skadad och fick utgå.

Hampus är 26 år och ursprungligen från Stockholm med Lidingö som moderklubb. Innan han tog steget till IKO hade han spelat sex raka säsonger i division 1, två i Hammarby och fyra i Vimmerby och producerat nästan en poäng per match inklusive play off och kval, 205 poäng (93 mål) på 243 matcher.

Här följer en intervju med Hampus:

Hur känns det att vara tillbaka i spel igen?
– Det känns jättebra efter en lång skadeperiod så det är kul att vara tillbaka. Det var ett ledband som var nästan helt av. Jag flög rätt så långt av tacklingen och det var själva smällen när jag landade som tog illa.

Är du helt återställd efter knäskadan?
– Knät är så gott som återställt men sedan återstår det väl lite uthållighet och så.

Du har missat en fjärdedel av säsongen, hur jobbar du för att komma in i det igen?
– Jag har hållit igång sedan veckan efter skadan och försökt träna upp ledbandet och musklerna igen. Jag har försökt komma i så bra form som möjligt genom att köra lite extra träning tills jag skulle vara tillbaka. Nu när jag är tillbaka kör jag samma som övriga laget.

Två poäng direkt i come backen, måste känts bra.
– Ja det får man väl vara nöjd med för egen del men sen att vi inte kunde vinna var desto tråkigare. Jag räddade ju i alla fall en poäng och det var jättekul att göra mål och känna att man kommer in i det snabbt igen.

Har du någon kontakt med IKO just nu?
– Vi har snackat mest om min rehab och hur det går med skadan.

Ska du vara i Almtuna hela säsongen?
– Ja så är det sagt men sen är det väl lite upp till hur det går för mig och hur det ser ut i Oskarshamn. Jag är tillgänglig för IKO om dom behöver mig.

Hur tänker du längre fram, nästa säsong?
– Jag har försökt att inte tänka så mycket på det utan fokuserar på att göra en stark säsong här i Almtuna först. Så får man se var jag står inför nästa säsong om det blir Oskarshamn eller fortsatt i Almtuna, det vet jag inte.

Blev steget från division 1 direkt till SHL för snabbt för din del?
– Jag tycker det blev en rätt bra tajming efter en månad på is med IKO eftersom jag behövde få spela så mycket som möjligt när jag klättrade från division 1 till Allsvenskan eller SHL. Då är det bättre att utvecklas och få spela mer i Almtuna.

Vad säger du om Almtunas säsong så här långt?
– Det har varit lite både upp och ner och vi ligger väl där vi bör ligga efter den starten vi haft. Det är en lång säsong så vi kan lika gärna klättra placeringar också. Men vi vill absolut undvika negativt kval. Jag hoppas också på det bästa för IKO och att dom håller i hela säsongen!