• Huvudsponsorer

Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt

Assisterande sportchef klar – Johansson assisterar Stolt

24 april 2019 10:46
JUNIOR

Nu står det klart vem som blir assisterande sportchef i IK Oskarshamn de kommande tre säsongerna. Pelle Johansson, 44, hämtas från Vimmerby HC och anställs i den nyinrättade rollen.


I samband med att IK Oskarshamn den 5 mars presenterade Daniel Stolt som ny sportchef meddelades det också att en ny tjänst som assisterande sportchef kommer att inrättas i klubben. Efter en dryg månads rekryteringsprocess är det nu klart att Per "Pelle" Johansson är den som får den nya rollen.

Pelle Johansson, 44, har en gedigen bakgrund som spelare, ledare samt en rad olika andra roller inom Vimmerby HC. De senaste åren har han fungerat som assisterande sportchef till just Daniel Stolt vid sidan av sin civila karriär som arbetsledare. I rollen som assisterande sportchef i IK Oskarshamn ska han dels stötta Daniel Stolt i arbetet att bygga ett slagkraftigt SHL-lag, men främst jobba med utvecklingen av föreningens junior- och ungdomsverksamhet.

– Vi fastnade tidigt för Pelles genuina hockeybakgrund och hans trygga ledarskap. Tillsammans med Pelle ska vi skapa struktur och förutsättningar för en framgångsrik junior- och ungdomsverksamhet, säger IKO:s klubbchef Martin Åkerberg.

– Vi har en enormt spännande resa framför oss och jag ser väldigt mycket fram emot den här utmaningen. Jag brinner väldigt mycket för juniorer och ungdomar och därför ska det bli extra kul att få jobba med utvecklingen av våra framtida a-lagsspelare, säger Pelle Johansson

Kontraktet med Pelle Johansson är skrivet över de kommande tre säsongerna. Han tillträder sin nya tjänst den 9 maj.