IK Oskarshamn blir först med febermätare
Publicerad: 2020-10-20
Tillsammans med vår Guldpartner Nordway Store tar vi nu nästa steg för att göra våra evenemang i Be-Ge Hockey Center så säkra som möjligt. Som första klubb i Sverige kommer vi nu införa automatiska febermätare, vilket säkerställer att vi inte får in feber i anläggningen.

Med en febertestare kan man enkelt och snabbt mäta av temperaturen på personer. Med detta hjälpmedel kan vi säkerställa att vår publik, personal och spelare är feberfria när de vistas i våra lokaler.

– Det är en grym idé och ett bra redskap för oss i vår strävan efter att anordna så säkra evenemang som möjligt. Att använda oss av den här tekniken känns som ett naturligt steg att ta i dessa Corona-tider. Vi har tagit ansvar fram till nu på olika sätt och jobbar väldigt noga med säkerheten, både för publiken och spelarna. Som första arena och klubb i Sverige kan vi nu säkerställa att vi har en feberfri publik och verksamhet, säger IK Oskarshamns klubbchef Martin Åkerberg.

Med start den 24 oktober, i samband med IK Oskarshamns match mot Malmö Redhawks, kommer de tre nya maskinerna att börja användas.

– Maskinerna är ett bra sätt att kontrollera att de personerna som rör sig i arenan inte är sjuka i feber. Maskinen är snabb, effektiv och är väldigt noggrann i sin mätning, säger Peter Ljung, VD Nordway Store Oskarshamn.

– Vi kan dock inte säkerställa att Oskarshamn är fritt från hockeyfeber, tillägger han och skrattar.

Kommunikatör Gustav Backlund