Tisdag Tis 12 April Apr
Fredag Fre 12 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Onsdag Ons 31 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov

Smålandsderby i Tingsryd

14 november 2017 18:00

Andra Smålandsderbyt mot Tingsryd spelas onsdag kväll i Nelson Garden Arena. Tingsryd är på elfte plats, sju poäng efter IKO som är tvåa. Robin Söderqvist avgör på bilden hemmamötet till 3-1 en och en halv minut från slutet. IKO kommer från en sprudlande hemmaseger med 5-1 mot Almtuna medan TAIF förlorat sina tre senaste matcher.#2 Jacob Cederholm #61 Simon Ryfors

Omgång 18 tjuvstartade redan på måndagen med Västervik-Almtuna 5-1. Övriga onsdagsmatcher är Vita Hästen-Leksand, Pantern-Karlskoga, AIK-Timrå och Södertälje-Troja/Ljungby. Sedan avslutas det med MODO-Björklöven på fredag då samtidigt omgång 19 drar igång med bl a IKO mot AIK i en ny toppmatch. Nästa vecka får IKO ge sig ut på en långresa, kanske i en seriefinal mot Timrå på onsdag.

IKO:s assisterande tränare Jens Gustafsson:
- Det var viktigt att vi studsade tillbaka efter en liten svacka i matcherna mot Pantern och Hästen. Mot Almtuna spelar vi helt enligt vår "playbook". Vi tränare tittar mycket på detaljer som kanske de på läktaren inte ser och det är mycket som vi gör bra. Vi har pratat mycket om det nu på träning att vill vi vara ett topplag så måste vi upprepa den prestationen även mot Tingsryd, det får inte bli bara en gång. Innan Almtuna-matchen var jag och Björn väldigt tydliga i vad det var vi hade saknat och det positiva är att spelarna svarade upp jättebra på det.

- Vi har ett jättebra videosystem i arenan och där har vi nu visat flera bra saker och vad det är som händer då. Det är jättetydligt när man visar det så och är det misstag som tas upp så finns det inga ursäkter.

- Den här perioden i november-december är tuff för alla lag. Gör man grunderna i sitt spel och inte tummar på viktiga detaljer så tar man kanske poäng även när man inte spelar på topp. Det är den som dippar minst i den perioden och har en hög lägstanivå som får fördel av det i långa loppet. Det är de enkla grejorna som är svårt i hockey, som att backchecka ordentligt och spela fysiskt. Det är mycket enklare att vara kreativ och konstruktiv som är det roligaste som finns för en hockeyspelare. Det är mycket fokus på sådant under den här perioden, tillbaka till grunderna. Vi har en hög målsättning inom laget och föreningen och vill förbereda oss på att spela i mars-april också och möta bättre lag. Det är det vi jämför med hela tiden i våra prestationer.

- Vi får inte slå oss till ro och tycka att vi är rätt bra. Det är lätt hänt när man ser att vi gjort flest mål, släppt in näst minst och har många spelare i topp i olika statistiker. Man måste jobba med grunderna, komma till jobbet varje dag och jobba på att bli bättre. Det är självklart roligt med allt positivt som sägs och skrivs och det ska man ta till sig. Men det är en del i att hantera framgång att vara jordnära och ödmjuk. Även vi tränare måste jobba med att hela tiden bli bättre i det vi gör för laget.

- Innan vi åker till Tingsryd har vi en videogenomgång där vi tittar på detaljer i Tingsryds spel. Nu möter vi alla lag en andra gång och nu är överraskningsmomentet borta. Vi hade till exempel 24-3 i skott i första perioden hemma så vi möter nog ett revanschsuget lag. Det är väldigt jämnt i tabellen men Tingsryd har väl gått lite sämre än tidigare och kanske inte sprudlar av självförtroende. Dom spelar väldigt tight i mittzon så det gäller att vara noggrann och inte tappa puckar. Jag tror dom forecheckar lite hårdare än tidigare, vilket vi såg i tredje perioden här hemma. Det blir säkert en tät och tight match, inget av lagen släpper in så mycket mål.

Länk till IKO:s spelschema med resultat

Länk till tabell och statistik i HockeyAllsvenskan