Poängtapp för J18 - fortsatt i topp
Publicerad: 2019-10-07
junior
IKO J18 förlorade sin första match för säsongen men lyckades rädda en poäng efter en stark forcering i slutet. Halmstad vann till slut i Sudden med mål i power play. Oskar Hallqvist (bilden) inledde målskyttet och svarade dessutom för två assist.

Matchen svängde flera gånger och IKO hade ledningen två gånger i första perioden. Halmstad tog över i andra och gick i början av tredje fram till en tremålsledning. Med knappt fem minuter kvar kom första reduceringen och tre minuter senare kvitterade Joebe Martin till 5-5. Halmstad lyckades sedan ta bonuspoängen i slutet av ett power play med två minuter kvar av förlängningen. IKO vann skotten med hela 50-29 men Halmstad var effektivast. IKO är kvar i serieledning med tre poängs marginal och möter på söndag serietrean Alvesta hemma.

Erik Vikström, J18-tränare:
– Dagens poäng visar att vi som grupp är starka och vi visar en vilja och styrka i vårat spel och håller våran plan. Halmstad är ett lag som kommer ställa till det för många lag i serien. Starka och bra coachade. Vi tar med oss kämpaglöden och attackspelet mot mål.

Halmstad HF - IK Oskarshamn 6-5 (1-2, 3-0, 1-3, 1-0)
07.23 0-1 Oskar Hallqvist (Adam Petersson, Anton Kodelja)
13.48 1-1 Liam Balci (Albin Nelenius, Viggo Östberg), spel 5 mot 4
16.59 1-2 Adam Petersson (Anton Kodelja, Oskar Hallqvist)
28.27 2-2 Ludwig Tylenius (Samuel Jakarbfy, Lukas Fredholm), spel 5 mot 4
29.44 3-2 Liam Balci (Ludwig Tylenius)
36.36 4-2 Hugo Larsson (Ludwig Tylenius, Victor Kembel)
46.20 5-2 Viktor Jönsson (Victor Kembel)
55.19 5-3 Max Wattvil (Oskar Hallqvist, Adam Petersson)
56.41 5-4 Adam Petersson (Oskar Hallqvist, Max Wattvil)