Lördag Lör 6 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar
Söndag Sön 14 Mars Mar
Tisdag Tis 16 Mars Mar
Torsdag Tor 18 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Måndag Mån 22 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 3 April Apr
Lördag Lör 11 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt

Två mycket viktiga poäng i Malmö

22 mars 2021 21:00
herr

IK Oskarshamn gjorde en riktigt bra sista bortamatch på road tripen och vann efter förlängning mot Malmö. Därmed bröt man skåningarnas åtta matcher långa segersvit och gick samtidigt upp på samma poäng som Brynäs och därmed just nu på tolfte plats. Markus Modigs gav IKO ledningen i andra perioden men Malmö tog över i tredje och ledde med 2-1. Då klev Lance Bouma fram och styrde in kvitteringen i spel 6 mot 5 med 32 sekunder kvar. I förlängningen fixade Nolan Zajac (bilden) bonuspoängen med ett fint avslut ensam med målvakten.


Efter några bytta chanser inledningsvis fick IKO en jättechans efter två och en halv minut när Kim Strömberg hade nästan öppet mål. Hemmalaget fick matchens första power play strax efter. Men Malmö fick inte till sitt pp-spel och Thelin hade bästa chansen med en styrning från nära håll som Alsenfelt räddade. IKO stod upp bra i närkampsspelet, forecheckade högt och sköt även flest skott . Efter åtta minuter var det dags för gästernas första power play men inte heller det gav någon utdelning. Olofsson-kedjan kom i några snabba anfall men nådde inte fram till några avgörande avslut då sista passningen inte blev exakt. Dock en bra period av IKO som även vann skotten klart, 6-12.

Malmö skapade tryck första minuterna i andra perioden genom några långa anfall och hade ett jätteläge efter fem minuter. Men det blev IKO som spräckte nollan strax efter, tid 6.30. Markus Modigs, i sitt blott tredje byte i matchen, svarade för en fin aktion och tog sig mellan Malmö-backarna in i zonen. IKO hade ett 3 mot 1-läge och Markus gick på avslut som var distinkt förbi Malmömålvakten. Assist Lipon/Thelin. IKO tog över några minuter men ledningen varade bara i tre minuter då Patrik Hersley fick iväg en riktig kanon direkt efter tekning och det var kvitterat. Med sex minuter kvar fick IKO spela 4 mot 3 i en minut och Bouma hade ett bra läge. Men det blev inget mål och inte heller i det fortsatta spelet 5 mot 4. IKO behöll trycket i anfallszonen och Engström var framme och högg på en retur framför Alsenfelt. Farligaste chansen var ett stolpskott från Olofsson. Jonas Engström åkte strax efter på en ful tackling nära sargen och det såg otäckt ut men det blev bara en tvåminutersutvisning för Hersley. Engström kunde dock komma tillbaka i spel efter ett par minuter. Power play-spelet gav dock ingen utdelning denna gången heller. IKO gjorde en ny bra period och vann skotten klart, 5-14.

IKO inledde tredje perioden med bra tryck i anfallszonen med några farliga avslut, bland annat skott tätt utanför av både Janosik och Olofsson och Thelin kom i en bra framstöt något senare. Malmö kom tillbaka men det var IKO som hade de flesta chanserna halvvägs in i perioden. Trots det var det Malmö som gjorde nästa mål i ett två mot ett-läge och var i ledningen för första gången i matchen. Målskytt Pathrik Westerholm efter 10.22. Med sju minuter kvar fick IKO chansen till kvittering när Malmö tog sin femte utvisning i matchen. Kim Rosdahl hade ett ribbskott bakom Alsenfelt och pp-spelet var riktigt bra med många avslut men fortfarande inget mål. IKO tog ut målvakten med två minuter kvar och skapade en hel del och den här gången gav det utdelning. Med 32 sekunder kvar kom kvitteringen när Lance Bouma precis framför målvakten styrde ett skott från Olofsson och assist även Cooper. Matchen gick till förlängning och även där dominerade IKO precis som i stora delar av hela matchen. Efter en dryg minut hade Olofsson, Rosdahl och Zajac ett fint samarbete i anfallszonen och den sistnämnde blev ensam med Alsenfelt och lyfte in segerpucken och därmed två superviktiga poäng. Skotten i tredje perioden 8-11, i overtime 1-2 och totalt hela 20-39. Joe Cannata hade en ganska lugn kväll och behövde bara rädda 18 skott men några av dem var väldigt viktiga för matchen.

Två mycket spännande och avgörande hemmamatcher återstår av grundserien, HV71 på torsdag och Brynäs nästa onsdag. HV spelar tisdag mot Leksand och har därefter tre matcher kvar inklusive den mot IKO. Brynäs spelar härnäst mot Färjestad på söndag och har sedan två matcher kvar, den ena alltså mot IKO. Nu är IKO på samma poäng som Brynäs med en match mer spelad men har nu ett gynnsamt läge i de två matcher som återstår tack vare bättre målskillnad. Linköping är två poäng före med en match mindre och HV71 nio päng efter med två matcher mindre.

presskonferens

IF Malmö Redhawks - IK Oskarshamn 2-3 (0-0, 1-1, 1-1, 0-1)
26.30 0-1 Markus Modigs (JC Lipon, Joakim Thelin)
29.22 1-1 Patrik Hersley (Jan-Mikael Järvinen)
50.22 2-1 Pathrik Westerholm (Ponthus Westerholm, Emil Sylvegård)
59.28 2-2 Lance Bouma (Fredrik Olofsson, Brian Cooper)
61.17 2-3 Nolan Zajac (Fredrik Olofsson)
Skott: 20-39 (6-12, 5-14, 8-11, 1-2)
Utvisningar: Malmö 5x2, IKO 2x2
Domare: Marcus Linde, Morgan Johansson
Publik: 0

Bilder från matchen:
Foto: Christian Örnberg, Bildbyrån.

Highlights från matchen: