• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt

Sammanfattning av den historiska eSHL-säsongen!

19 februari 2020 16:00

Vår första, historiska säsong i SHL:s e-sportsatsning eSHL är till ända. Men vår satsning slutar inte här. Vi tog ett snack med lagledare Christoffer Frick för att höra hur tankarna inför framtiden går.


Christoffer Frick, lagledare för IK Oskarshamn E-Sport. Hur sammanfattar du vår första e-Hockeysäsong någonsin?

– Lärorik är väl det jag vill trycka på mest. På alla sätt lärorik, det finns väl inget annat ord att använda. Det är i positiv bemärkelse ska tilläggas. Dels för att se hur bra lag som finns där ute, men även vad som krävs för att vara med resultatmässigt. Det har även varit lärorikt att vara med för att se hur man bygger ett lag. Det handlar om att alla ska trivas, motivationen är livsviktig. Alla som är och har varit med brinner för IK Oskarshamn och det är oerhört kul att bevittna.

Är det något speciellt som varit höjdpunkten?

– Det var nog matcherna mot Djurgården. Vi gick från att förlora stort till att spela jämt med ett väldigt bra motstånd. Det blev markant skillnad direkt och det tändes en gnista i hela e-organisationen. Även de som fick kliva åt sidan tog det bra och har utvecklats efter det. Sedan är så klart vinsten mot Skellefteå viktig också. Vårt mål hela säsongen var att ge Skellefteå en match och det gjorde vi.

Det sportsliga kanske inte gick så som vi hoppades på men visst finns det något att bygga vidare på efter det här?

– Alla som har varit med och följt oss vet vad som krävs sportsligt för att vi ska vara med. Spelarna vi har i organisationen är tillräckligt bra men det handlar om att bygga ett spel och ett flow, ett samspel för att vi ska äta igen försprånget som de andra lagen har. Alla förtjänas att nämnas i truppen med det är några spelare som stuckit ut. Framför allt vår målvakt Pontus som varit helt fenomenal. Jag vill även lyfta Petter och Casper som tagit en stor roll i vår framtida satsning.

Hur ser framtiden ut för IK Oskarshamns e-sportsatsning?

– Jag tror att vi kommer kunna få ihop två lag som tränar var för sig mycket, så att samspelet klaffar. Planen är att ställa upp i fler turneringar och ligor. Stommen i båda våra lag ska ha fortfarande vara förankrad i Oskarshamn. Petter blir lagledare och ansvarig för progressionen i ett lag och Casper får samma roll i det andra laget. Det är två Oskarshamnshjärtan som jobbar hårt för föreningens bästa. Min förhoppning är att det blir eSHL även nästa säsong och att spelarna som är med i båda lagen känner en stolthet över att representera IK Oskarshamn.

Denna satsning har skett i samarbete med föreningen E-Sport Hultsfred. Vad har ni på gång framöver?

– Viktigt för oss är att fortsätta stötta IK Oskarshamns satsning. Sedan har vi även vår egen verksamhet, exempelvis med två Counter-Strikelag som tävlar kontinuerligt. Ett lag ska representera oss i nästhögsta serien i landet som börjar nu i mars. Det ligger mig varmt om hjärtat.

Hur följer man era matcher och turneringar?

– De matcherna sänds via Esportal som även är med i eSHL och sponsrar. Lite kommer även komma kunna ses i vår twitchkanal.

Tack Stoffe och kör hårt!

Vill du vara med i IK Oskarshamns e-sportsatsning? Vi letar just nu efter spelare för att stärka upp de båda lagen. Skicka din ansökan till antingen [email protected] eller [email protected]