IKO lånar SHL-back från Linköping
Publicerad: 2015-11-19

19-årige backen Petter Hansson lånas in från Linköping i första hand fram till jul. IKO har en tid kört på sex backar och behöver förstärka truppen.

Petter Hansson har Gislaved som moderklubb men har funnits i Linköpings juniorverksamhet i tre år och har spelat 22 SHL-matcher för LHC och dessutom 8 matcher i CHL. Under hösten har det blivit mindre speltid för Petter då LHC har haft gott om backar.

- Petter behöver få speltid och vi får låna honom av LHC i första hand fram till jul, säger IKO:s sportchef Roger Jönsson. Linköping kan kalla hem honom om dom skulle få betydande skador i backbesättningen. För oss är det en bra lösning då vi en längre tid spelat med sex backar. Det sliter hårt på våra spelare och därför är det bra att få in en back till.



Fakta Petter Hansson:
Ålder: 19 år
Längd: 185 cm
Vikt: 85 kg
Position: back
Fattning: vänster
Moderklubb: Gislaveds SK
Karriär: 4 juniorlandskamper (1 assist), 1 JSM-silver (J 18), 1 JSM-brons (J 20), 61 matcher i J 20 Super Elit inklusive slutspel med Linköping (39 poäng, varav 16 mål), 22 matcher i SHL inklusive slutspel med Linköping (1 assist), 8 matcher i CHL inklusive slutspel med Linköping (2 poäng, varav 1 mål), 2 matcher i Allsvenskan med Västerås

informationsansvarig Göran Svenson