Lördag Lör 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan

Mikael Sandberg tar över som målvaktscoach

15 april 2021 10:00
Lagbygget

I början av veckan tackade vi Robin Blidstrand för hans arbete i klubben. Nu är det klart vem som ersätter honom. Mikael Sandberg rekryteras från Tingsryds organisation. – Jag är spänd på att bli en del av tränarstaben.


05/06 avrundade Mikael Sandberg karriären vid 37 års ålder. Han hade då hunnit med 10-talet säsonger i Frlöunda, en utflykt till Österrike samt spel i Tre Kronor. Säsongen 12/13 påbörjade han nästa karriär inom hockeyn och har sedan 2015 arbetat som målvaktstränare i Tingsryd. – Det är precis som Oskarshamn en hockeytokig stad och det är utvecklande att jobba i den typen av miljö, säger Mikael Sandberg.

Idag står det klart att Mikael Sandberg har sajnat på för IK Oskarshamn. – Det stämmer bra. Jag har pratat med tränarstaben och fick en bra känsla direkt. De har ett år i ryggen och känner varandra väl, men det känns som att jag kommer komma in det bra.

I nuläget har vi bara en målvakt på kontrakt. Hur bra koll har du på Joe Cannata?

– Bra koll vill jag säga. Vi mötte honom förra året i Tingsryd och jag har redan hunnit prata med honom. Han lever högt på sitt spelsinne och är väldigt lugn och samlad i målet. Sedan finns det så klart grejer vi kommer försöka utveckla. Vi ska även försöka hitta en god kollega till honom, säger Mikael Sandberg.

Är du med i processen att hitta Joes kollega?

– Absolut det är jag och vi har några namn som vi jobbat med, ett namn lite extra kanske...

När det kommer till själva träningen är Micke tydlig med hur han vill att ett pass ska kännas för sina målvakter. – Självklart har jag ett par tekniska punkter som jag vill att vi utgår ifrån och utför. Men det viktgaste för mig är att vi tillsammamns skapar en trygg miljö där det finns möjlighet att utvecklas. Målvakterna och jag ska skapa ett lag i laget och finnas där som en trygghet för varandra. Det handlar inte om att Joe ska driva det ensam eller liknande. Vi driver det tillsammans, avslutar Mikael.

Välkommen till IK, Mikael Sandberg!