• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt

Detta hände i juni 2020

2 juli 2020 14:00

Den första sommarmånaden 2020 bjöd på en hel del nyheter. I månadens genomgång påminner vi oss bland annat om ett par nya Stjärnpartners och en ny junior som ska konkurrera om en plats i A-truppen.


9 juni

IK Oskarshamn J20 spelar under nästa säsong för första gången i landets högsta juniorserie, J20 SuperElit. Vi tog ett snack med huvudtränare Johan Jönsson för att få en uppdatering kring laget. Han sa bland annat följande:

– Först och främst är det väldigt roligt att flytta upp en nivå. Vi har fått ta en del tuffa beslut vad gäller spelare och jag tror att vi har landat i en bra blandning av spelartyper i truppen, säger Johan Jönsson.

Läs artikeln här och se videointervjun med Johan här.

10 juni

Arsi Piispanen avslutade sin aktiva karriär som hockeyspelare efter säsong och har nu anställts som projektledare för IK Oskarshamns samhällsengagemang. En av de första projekten han drog igång var Nattvandringen. För att göra skolavslutningen i Oskarshamn så trygg som möjligt skickade han ut de stabila backarna Emil Wahlberg och Pontus Näsén för att nattvandra. Vandringen blev lyckad och både Emil och Pontus sammanfattade kvällen och natten som väldigt lugn.

Läs om deras tankar inför Nattvandringen här.

12 juni

Compo Systems Sweden AB har varit med på IK Oskarshamns resa uppåt i seriesystemet. Den 12 juni togs ett viktigt beslut för både företaget och IK… Compo är nu stolt dräktpartner till Oskarshamn. Så här sa Compos VD när avtalet skrevs på:

– Jag läste om det nya projektet i broschyren och kände direkt att det var något vi på Compo vill bidra till. Att det nu finns planer på att synas mer i samhället är positivt och något vi gärna ställer oss bakom, säger Urban Ishagen.

Läs hela artikeln här.

17 juni

Sista april gjordes bokslut över förra säsongen, ett bokslut som visade positiva siffror för IK Oskarshamn. 3,3 miljoner plus och en markant ökning vad gäller omsättningen. Se klippet med klubbchef Martin Åkerberg i spelaren. Här kan du grotta ner dig i alla siffror.

23 juni

Under midsommarveckan hade SHL bolagsstämma. En viktig punkt på agendan var beslut kring säsongsstarten. Ett enhälligt beslut om att starta den 19 september blev resultatet. Beroende på rådande restriktioner är det i dagsläget oklart om denna premiär kommer kunna ses med publik eller inte.

Läs hela pressmeddelandet här.

24 juni

Trots utmanande tider är det glädjande att se hur många av våra partner lever och frodas. Ett exempel på det är Kustbygg Group som i juni bestämde sig för att steppa upp sitt stöd av IK Oskarshamn. Den 23 juni skrev företagets VD och grundare, Fredrik Bladås, på ett avtal som innebär att KBG numera är Stjärnpartner till IK Oskarshamn. Så här sa han när kontraktet skrevs under:

– Vi har tidigare varit Guldpartner och varit väldigt nöjda med utbytet mellan IK och de andra företagarna som stöttar klubben. Nu ser vi att IK växlar upp i sitt engagemang både i samhället och intresset kring klubben. Då vill inte vi på Kustbygg vara sämre, utan växlar upp även vi.

Läs hela artikeln här.

25 juni

Med J20:s intåg i landets högsta serie har en del nya spelare anslutit. En av dem är Simon Olofsson som för första gången väljer spel i en annan klubb än moderklubben Linköping.

– Jag är glad att jag får den här chansen. Jag hoppas att jag får en större roll än jag haft tidigare och att jag växer med den uppgiften. Jag tror att det kommer naturligt när man flyttar hemifrån och kommer till ett nytt ställe. Man är tvungen att anpassa sig och det är nyttigt, både som människa och som hockeyspelare.

Läs hela artikeln med Simon här.

Detta hände under juni 2020!

PS. Ni missar väl inte våran miniserie ”Benny tar körkort”?

Här hittar ni länk till första avsnittet.