Johan Hellström lämnar sitt IKO-uppdrag

3 april 2018 14:30
JUNIOR

IK Oskarshamn junioransvarige Johan Hellström lämnar sitt uppdrag i föreningen till förmån för seniorhockeyn. Under tisdagen står det klart att göteborgaren och IKO i samförstånd bryter avtalet.


Den 29-årige göteborgaren kom tillbaka till IK Oskarshamn i våras efter uppdrag med Olofström och Tingsryd och kritade på ett tvåårsavtal som junioransvarig och huvudtränare för J20. Under vintern har J20 gjort stor succé i J20 Elit, landets näst högsta serie, och höll till och med sista omgången sin serieledning och fick sedan även kvala mot J20 SuperElit.

Efter säsongens succé står det klart att Johan Hellström i samförstånd bryter sitt avtal med IK Oskarshamn till förmån för ett uppdrag inom seniorhockeyn.
– Jättetråkigt för oss, men jätteroligt för "Hellas". Han har gjort ett kanonjobb här i föreningen under flera år och när en sådan här chans dyker upp för honom vill vi inte stå i vägen. Det är en enormt uppskattad och passionerad kille som lämnar organisationen och vi önskar honom ett stort lycka till, kommenterar sportchef Per Kenttä.

Det är med blandade känslor som "Hellas" lämnar IK Oskarshamn.
– Jag trivs jättebra med allting i IK Oskarshamn och det är en härlig arbetsplats med många duktiga människor. Nu har jag fått chansen att ta nästa steg i min tränarkarriär och jag är evigt tacksam för att föreningen ger mig den här möjligheten. Ett stort tack även till tränarkollegor, spelare och ideella krafter i och runt juniorverksamheten, avslutar han.

För Per Kenttä inleds nu även jakten på en ny junioransvarig och J20-tränare.
– Där är ett par namn uppe för diskussion redan, men vi tar tacksamt emot ansökningar och tips löpande. Inom det närmaste tiden hoppas vi ha någonting klart.

Vilken klubb Johan Hellström lämnar för förväntas bli officiellt den närmaste veckan.