Lördag Lör 6 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar
Söndag Sön 14 Mars Mar
Tisdag Tis 16 Mars Mar
Torsdag Tor 18 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Måndag Mån 22 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 3 April Apr
Lördag Lör 11 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt

Ännu en hemvändare - Engsund klar

18 april 2017 17:51

Sportchef Per Kenttä fortsätter att hitta guldkorn med IK Oskarshamnsbakgrund. Den senaste i ordningen är målvakten Ludvig Engsund som hämtas från ligakollegan Västerviks IK.


Ännu en egen produkt är tillbaka i IK Oskarshamn. Säsongen 2009/2010 lämnade han klubbens juniorverksamhet för att gå hockeygymnasium hos Rögle BK i Ängelholm. Därefter har utvecklingen fortsatt i Västerviks IK under fyra säsonger i både HockeyEttan och HockeyAllsvenskan. Nu är Ludvig Engsund, 24, tillbaka i moderklubben.
– Grymt kul att vara tillbaka och att få komma hem. Klubben har ett nybygge på gång med ny sportchef och tränare, och jag tror att man har något väldigt bra på gång här. Att då få chansen att vara med också, det fanns inte så mycket att tveka på egentligen, säger Ludvig Engsund.

Att få in den femte egna produkten i truppen ser Per Kenttä väldigt positivt på, men han betonar också att det är på grund av hans kvaliteter som han nu är klar för en återkomst.
– Det är alltid kul att kunna ta hem egna produkter, men Ludvig är också en väldigt kompetent målvakt. Han har haft en bra utveckling de senaste säsongerna och var en spelare som jag tidigt hörde av mig till för att stämma av läget. Jag tror definitivt att han är redo att ta nästa kliv i karriären här hos oss, säger Kenttä.

– Jag har fått utvecklas bra i Västervik, vi hade en grym säsong, men nu var känslan att jag ville ta mig an en ny utmaning. Och vilken utmaning vore bättre än att få komma hem till Oskarshamn. Det är trots allt lite andra förutsättningar och ett klart steg uppåt i karriären. Det blir en lite annan chans för mig också att få konkurrera om matcherna också. Ragnewall är en jätteduktig målvakt, men vi är jämnåriga, har lite samma bakgrund i karriären…nej, det ska bli riktigt roligt det här, avslutar Engsund.

Kontraktet med Ludvig Engsund gäller för den kommande säsongen och han ansluter till laget den 1 maj.

Följ Lagbygget 2017/2018 >>