• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt

IKO tackar nej till friplats i J20 Superelit

13 maj 2019 22:05
JUNIOR

IK Oskarshamns huvudstyrelse har beslutat att tacka nej till friplatsen i J20 Superelit. Verksamheten ska förberedas under det kommande året och ambitionen är att tacka ja inför säsongen 2020-2021.


I samband med att IK Oskarshamns a-lag tog steget upp i SHL erbjöds klubben en friplats även i högsta J20-serien, J20 Superelit, i enlighet med gällande regler. Svenska Ishockeyförbundet har efter IKO:s avancemang förändrat och förtydligat regelverket kring friplatser i J20 Superelit. Detta innebär att klubb som avancerar till SHL erbjuds en plats även i J20 Superelit men har möjlighet att tacka nej. Senast tredje året i SHL måste klubben acceptera platsen i J20 Superelit.

Svenska Ishockeyförbundet skriver i sin motivering till de ändrade reglerna: "Av erfarenhet behövs det tid för att bygga upp en organisation, struktur och spelarunderlag för att sportsligt vara med och mäta sig i J20 Superelit. Vidare riskerar ett krav att omgående skaffa ett J20 Superelit-lag att dränera närliggande föreningar på spelare och att deras verksamhet blir skadad."

IK Oskarshamns medverkan i J20 Superelit har diskuterats internt sedan avancemanget till SHL. Klubbens huvudstyrelse har nu fattat beslut att tacka nej till friplatsen första året.

– Beslutet grundar sig främst på organisatoriska skäl och tidsaspekten. Vår bedömning är att vi inte hinner att förbereda klubben på spel i SHL och J20 Superelit samtidigt. Åtminstone är risken att vi inte lyckas tillfredställande bra. Sportsligt sett är bedömningen att avståndet till J18 blir för stort sedan degraderingen till division 1. Vårt fokus när det gäller juniorverksamheten ligger nu främst på att återföra J18 till högsta serien snarast, säger IKO:s klubbchef Martin Åkerberg.

Huvudstyrelsen är samtidigt tydlig: ambitionen är att tacka ja till platsen i J20 Superelit inför säsongen 2020-2021. – Klubbledningen har fått uppdrag av huvudstyrelsen att utarbeta en plan för hur vi ska förbereda oss på spel i J20 Superelit nästa säsong. På så sätt har vi ett år på oss att förbereda organisationen och spelarna på att ta steget, säger Martin Åkerberg.

Eventuella frågor besvaras av assisterande sportchef Pelle Johansson, telefon 073-039 65 75 eller e-post [email protected]