IKO Dam tog en ny trepoängare
Publicerad: 2019-11-30
dam
IKO Dam fick revansch på Kalmar på deras hemmaplan och vann första matchen i poolspelet med 4-2. I den andra matchen mot Motala/Linköping blev det förlust med 2-5. Anna Nilsson (bilden) gjorde två mål i matchen mot Kalmar och övriga målskyttar under dagen var Felicia Aronsson (2), Rebecca Petersén och Ruth Nilsson ett vardera.

Lördagens poolspel i Kalmar inleddes med en till slut klar seger mot värdklubben Kalmar HC. Trots underläge med 0-2 efter sex minuter lyckades IKO Dam vända på matchen. I slutet av första perioden gjorde Anna Nilsson 1-2 och tidigt i andra svarade hon även för kvitteringen. Tio minuter senare gjorde Rebecca Petersén sitt första mål fram till ledning med 3-2 och Felicia Aronsson avgjorde i sista matchminuten med sitt tredje mål för säsongen fram till 4-2. Det blev därmed revansch på Kalmar för förlusten för en knapp månad sedan och tre tunga poäng in på kontot för IKO Dam!

IK Oskarshamn - Kalmar HC 4-2 (1-2, 3-0)
03.31 0-1 Maria Grundberg (Shayista Hussaini)
06.22 0-2 Shayista Hussaini (Maria Grundberg)
15.49 1-2 Anna Nilsson (Rebecca Petersén)
23.05 2-2 Anna Nilsson
33.26 3-2 Rebecca Petersén (Maaike Ten Brummelhuis)
39.12 4-2 Felicia Aronsson
Skott: 17-24 (10-15, 7-9)
Utvisningar: IKO 0x2, Kalmar 2x2
Domare: Jonatan Linnebjörke

Andra matchen i poolspelet mot Motala/Linköping började med två tidiga mål för IKO, Ruth Nilsson efter 46 sekunder och 24 sekunder senare 2-0 genom Felicia Aronsson. Men sedan kom Motala/Linköping igång och gjorde fem raka mål och med samma målskytt, Louise Lindberg.

Redan nästa lördag spelas nästa poolspel i Karlskrona då IKO Dam får möta Karlskrona och Värnamo. IKO är nu på fjärde plats med sex poäng efter fyra spelade matcher.

IK Oskarshamn - Motala AIF HK/Linköping HC 2-5 (2-2, 0-3)
00.46 1-0 Ruth Nilsson
01.10 2-0 Felicia Aronsson
03.01 2-1 Louise Lindberg
06.15 2-2 Louise Lindberg (Elisabeth Holmberg)
23.23 2-3 Louise Lindberg (Klara Banemark), spel 4 mot 5
24.18 2-4 Louise Lindberg
32.31 2-5 Louise Lindberg (Ella Eriksson)