J18 vann och är kvar i topp
Publicerad: 2020-01-19
junior
Det var OIK mot IKO när J18 tog en ny seger i en tuff bortamatch mot toppkollegan Olofström. Efter ledning med 5-1 lyckades man till slut hålla undan till segersiffrorna 5-4. Målskyttar var Victor Gille (bilden) och Charlie Björklund, två mål vardera och Adam Petersson ett. IKO är i serieledning med tre poäng med drygt halva serien spelad.

Det var på förhand en toppmatch mellan OIK och IKO och den blev till slut väldigt jämn. Efter en mållös första period tog gästande IKO ledningen tidigt i andra genom Adam Petersson. Efter en kvittering från hemmalaget gick IKO fram till 1-3 inom loppet av två minuter, målskyttar Victor Gille och Charlie Björklund. Dessa båda fortsatte i början av tredje perioden med ytterligare var sitt mål fram till 1-5 och det var bara 51 sekunder mellan målen. Olofström kom lite närmare genom mål i både fem mot tre och fem mot fyra men 3-5-målet kom med bara 37 sekunder kvar. När Olofström gjorde 4-5 återstod bara 17 sekunder och IKO kunde hålla undan till slutsignalen och få med sig alla tre poängen hem till Oskarshamn. Om precis en vecka har man hemmamatch mot Mjölby i något av en seriefinal. Mjölby vann förra mötet med 6-2.

Erik Vikström, J18-coach:
– Dagens match blev en prövning mot ett tufft spelande Olofström. Vi klarar av väldigt mycket spel i undertal i en större del av matchen. En stark laginsats lägger grunden till eftermiddagens seger.

Olofströms IK - IK Oskarshamn 4-5 (0-0, 1-3, 3-2)
21.37 0-1 Adam Petersson (Oskar Hallqvist)
24.03 1-1 Olle Henell (Oscar Quist, Melvin Björkman)
26.07 1-2 Victor Gille (Simon Borgernäs, Adam Petersson)
28.02 1-3 Charlie Björklund (Emil Karp)
45.02 1-4 Charlie Björklund (Filip Öhlin)
45.53 1-5 Victor Gille (Max Wattvil)
53.56 2-5 Melvin Björkman (Albin Falk, Oscar Quist), spel 5 mot 3