Muzito Bagenda förstärker laget
Publicerad: 2021-05-06
Lagbygget
Daniel Muzito Bagenda har stått på motståndarsidan under tre raka säsonger. Nu väljer forwarden att skriva kontrakt med IK Oskarshamn nästkommande två säsonger. – Bra plats för mig att ta nästa steg i karriären.

2019 spelade han den hockeyallsvenska finalen mot IK Oskarshamn. Säsongen efter valde han spel i Örebro och fick då revansch på IK då Örebro inte förlorade en match mot IK på hela säsongen. Det ändrades säsongen 20/21 då IK Oskarshamn äntligen lyckades bryta Örebro-förbannelsen.

– Det har aldrig varit lätt att ta poäng i Be-Ge Hockey Center. Man får kriga för varje pinne och det är ett tufft lag att spela mot. IK Oskarshamn står för ett spel som gör att man måste vara på tå hela tiden. Man står helt klart för en rolig hockey, säger Daniel Muzito Bagenda.

Nu är det dock han som ska stå för motståndet för lag som kommer till Smålandskusten.

– Klubben gör sin tredje säsong i SHL och om man inte redan har etablerat sig är man på god väg. Det har man bra förutstättningar för och att komma till Oskarshamn är ett bra steg för mig. Det har funnits intresse från båda sidor ett tag nu och efter ett bra snack med tränarstaben kändes det som rätt steg för mig att ta för att ytterligare etablera min status i SHL.

Daniel är född och uppvuxen i Umeå och fick sin första hockeyfostran i Bålsta HC. Juniorfostran skedde dock i MoDo innan karriären tog honom vidare till Nordamerika och Buffalos organsation.

– När jag var yngre var jag mer av en skillad poängspruta men blivit mer av en allround-spelare på äldre dagar. Jag funkar som både center och ytter och nyttjar gärna min fysik och mitt skott. Min styrka ligger i att jag är orädd för att gå raka vägen på mål och driva mot kassen.

Vad är ditt personliga mål nu när du är Oskarshamnsspelare?

– Jag vill utveckla helheten och bli en mer komplett spelare. Jag har fått till mig bra saker från Filander och Jeff hade jag i AIK, så han vet om vad jag kan göra defensivt. Framförallt vill jag bidra med mitt spel, fart och kraft. Utanför isen är jag lugn och social. Jag försöker bidra med ledarskap på mitt sätt.

Kontraktet är skrivet över två säsonger.

Välkommen till IK, Daniel!

Kommunikatör Gustav Backlund