Lördag Lör 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan

Muzito Bagenda förstärker laget

6 maj 2021 12:00
Lagbygget

Daniel Muzito Bagenda har stått på motståndarsidan under tre raka säsonger. Nu väljer forwarden att skriva kontrakt med IK Oskarshamn nästkommande två säsonger. – Bra plats för mig att ta nästa steg i karriären.


2019 spelade han den hockeyallsvenska finalen mot IK Oskarshamn. Säsongen efter valde han spel i Örebro och fick då revansch på IK då Örebro inte förlorade en match mot IK på hela säsongen. Det ändrades säsongen 20/21 då IK Oskarshamn äntligen lyckades bryta Örebro-förbannelsen.

– Det har aldrig varit lätt att ta poäng i Be-Ge Hockey Center. Man får kriga för varje pinne och det är ett tufft lag att spela mot. IK Oskarshamn står för ett spel som gör att man måste vara på tå hela tiden. Man står helt klart för en rolig hockey, säger Daniel Muzito Bagenda.

Nu är det dock han som ska stå för motståndet för lag som kommer till Smålandskusten.

– Klubben gör sin tredje säsong i SHL och om man inte redan har etablerat sig är man på god väg. Det har man bra förutstättningar för och att komma till Oskarshamn är ett bra steg för mig. Det har funnits intresse från båda sidor ett tag nu och efter ett bra snack med tränarstaben kändes det som rätt steg för mig att ta för att ytterligare etablera min status i SHL.

Daniel är född och uppvuxen i Umeå och fick sin första hockeyfostran i Bålsta HC. Juniorfostran skedde dock i MoDo innan karriären tog honom vidare till Nordamerika och Buffalos organsation.

– När jag var yngre var jag mer av en skillad poängspruta men blivit mer av en allround-spelare på äldre dagar. Jag funkar som både center och ytter och nyttjar gärna min fysik och mitt skott. Min styrka ligger i att jag är orädd för att gå raka vägen på mål och driva mot kassen.

Vad är ditt personliga mål nu när du är Oskarshamnsspelare?

– Jag vill utveckla helheten och bli en mer komplett spelare. Jag har fått till mig bra saker från Filander och Jeff hade jag i AIK, så han vet om vad jag kan göra defensivt. Framförallt vill jag bidra med mitt spel, fart och kraft. Utanför isen är jag lugn och social. Jag försöker bidra med ledarskap på mitt sätt.

Kontraktet är skrivet över två säsonger.

Välkommen till IK, Daniel!