Tisdag Tis 12 April Apr
Fredag Fre 12 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Onsdag Ons 31 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Idag 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov

Toppmöte mot Pantern

21 december 2017 13:10

Alla topplagen utom Pantern förlorade i senaste omgången vilket tryckte ihop den jämna tabellen ytterligare. Timrå leder med fyra poäng före Leksand och sedan är det bara fyra poäng till sjuan AIK. IKO är femma, två poäng efter Leksand. Nu har IKO fredagsmatch hemma mot Pantern som är en poäng före i tabellen med sämre målskillnad. Matchens profil är #23 Oscar Josefsson, egen produkt som gör sin första allsvenska säsong i moderklubben.


Pantern är det lag som kryssar mest i serien och ofta får med sig poäng. Tio matcher har gått till förlängning och sex av dessa har man vunnit i Sudden och en på straffar. De flesta Suddensegrarna har man tagit på hemmaplan och lagen har ganska lika hemma- och bortastistik i poäng räknat. Senast besegrade Pantern serieledande Timrå i förlängning. Första mötet mellan IKO och IKP slutade med IKO-seger med 6-2 efter att man vänt ett tidigt 0-2-underläge. Matchen i Malmö var tvärt om, IKO ledde med 3-2 efter en period men mitt i andra vände Pantern med två mål på fyra minuter till seger 4-3.

IKO kommer som bekant från tre raka förluster, mot Björklöven, MODO och senast Vita Hästen. Mot Hästen var det ett steg i rätt riktning med bättre spel, fler mål och betydligt fler skapade chanser än tidigare matcher. Positivt inför fredagsmatchen är att Tom Hedberg och Tom Linder är tillbaka då man haft ont om backar. Däremot återvänder nu Petter Runesson till Vimmerby efter sina två matcher i IKO.

Marcus Björk är nu poängbäst i IKO med 21 poäng (8 mål). Niklas Johansson har 20 poäng (6 mål) och 20 har även Panterns två bästa poängplockare Sebastian Strandberg och Olle Liss. IKO:s power play fungerade bättre mot Hästen och det får man försöka utnyttja även mot Pantern som är näst sist i ligan i box play.

#23 Oscar Josefsson, som är matchens profil, finns i videointervju längre ner i artikeln.

Två av matcherna i omgång 29 spelas på torsdagen; MODO-Karlskoga och Leksand-Troja/Ljungby och Björklöven-Södertälje spelas 7 januari. Övriga fredagsmatcher; AIK-Tingsryd, Västervik-Vita Hästen och Timrå-Almtuna. Efter jul väntar närmast bortamatch för IKO mot Almtuna på onsdag och därefter Tingsryd hemma på fredagen före nyår.

#23 Oscar Josefsson presenteras av:

Länk till IKO:s spelschema med resultat

Länk till tabell och statistik i HockeyAllsvenskan

Videointervjuer med Oscar Josefsson och Björn Hellkvist inför matchen: