Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Idag 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Lördag Lör 17 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Torsdag Tor 19 Januari Jan
Lördag Lör 21 Januari Jan
Tisdag Tis 24 Januari Jan

IKO åker till Timrå som serieledare

3 mars 2016 13:35

IKO får efter drömstarten - med sex poäng efter en omgång - ta bussen till Timrå för bortamatch i andra omgången. Timrå är det enda laget i Slutspelsserien som har plusstatistik på IKO, något som gästerna från Småland givetvis vill ändra på. Den fördel av extrapoäng och bra lottning som man jobbat sig till genom tredjeplatsen i grundserien utnyttjade IKO på bästa sätt genom att slå Leksand.


IKO tog bussen mot Medelpad redan på torsdagsförmiddagen inför fredagskvällens match i Timrå Isstadion. Efter matchen blir det övernattning i Gävle för att vara hemma lördag eftermiddag, ett dygn innan nästa hemmamatch, mot Mora.

Timrå har vunnit tre av de fyra mötena i grundserien, senast i Oskarshamn efter straffar. Man avslutade serien bra och kom in som sista lag i Slutspelsserien. Efter första matchen (1-3 mot Almtuna) står man kvar på noll poäng mot IKO:s sex. IKO har alltså skaffat sig slagläge direkt starten av den här korta serien och vid seger mot Timrå står man på nio poäng. Även vid en eventuell förlust är man med i toppen då Mora och Almtuna, båda med tre poäng, möts i den här omgången.

Övriga matcher i andra omgången är Leksand mot Karlskoga och Mora mot Almtuna. På söndag spelas tredje omgången då IKO tar emot Mora, Leksand möter Timrå och Karlskoga ska möta Almtuna. Därefter är mer än halva serien spelad.

Fredrik Söderström:
- En utmärkt start på den här korta och intensiva serien, genom 4-2 i hemmamötet med Leksand. En tät tillställning, men tycker vi blir allt bättre under matchen och gör en i stora delar utmärkt tredjeperiod. Viktiga poäng och en häftig kväll i Be-Ge Hockey Center. Vi använder torsdagen som resdag, inför nästa intressanta utmaning, Timrå borta. Finns många goda skäl att reflektera över uppgiften. Rätt prioriteringar är av avgörande betydelse. En solid defensiv kommer vara den främsta nyckeln, dessutom att vi lockar fram intensiteten i offensiven. Det föder en viktig helhet. Hoppas och tror att grabbarna njuter av dessa matcher, finns ingen anledning till ängslan eller oro. Vi saknar Manuel Ågren (skada), övriga finns med upp till Medelpad.

Länk till resultat, tabell och statistik i Slutspelsserien