• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt

Vi vill ha dig…

19 mars 2020 09:34

…till vårt e-Sportlag. IK Oskarshamn letar nu efter spelare för att fylla upp vårt e-Sportlag.


I höstas startade SHL upp en liga för e-Sport som kallas för eSHL. Satsningen är ett led i att öka intresset för e-hockey så väl som hockey generellt. Alla SHL-lag erbjöds en plats och 12 av 14 tackade ja till att vara med i satsningen.

– Vi är oerhört glada över responsen vi fått under säsongen och med ett av ligans högsta tittarantal på vår Twitchkanal ser vi att intresset för e-hockey finns hos vår publik. Därför väljer vi nu att fortsätta satsningen och börjar redan nu rekrytera spelare inför framtiden, säger marknadskoordinator Gustav Backlund.

IK Oskarshamn driver laget i samarbete med föreningen Hultsfred E-sport, ett samarbete som kommer fortsätta framöver. Christoffer Frick som är involverad i föreningen och tidigare lagledare för e-Sportlaget sammanfattar den gångna säsongen så här:

– Det har varit en lärorik säsong på många sätt, det vill säga på och vid sidan av den virtuella isen. Vi vet lite bättre nu vad som krävs sportsligt samt vad vi behöver titta på för att ha den bästa organisationen kring laget. Därför har vi valt att göra en liten justering för att få ut det bästa av laget, säger Christoffer Frick.

Justeringen ser ut så här:

Petter Wennerström (kapten i laget) kommer nu fungera som spelande lagledare, en roll som ger honom ansvar över truppen, nyrekryteringar och vilka ligor, turneringar truppen kommer ställa upp i framöver. Målet och lagets huvudfokus är att framöver ställa upp i den andra upplagan av eSHL. Närmast i tid ligger tävling ECL 10.

Och vem är då Petter Wennerström?

– Som spelare är jag både offensiv och defensiv med bra spelförståelse. Jag försöker hålla ihop laget genom att prata mycket. Utanför isen är jag väldigt lugn och sällan stressad. Väldigt ordningsam och har många bollar i luften. Väldigt öppen för nya idéer som vi kan använda oss av på isen.

Vad är det för spelare ni letar efter till laget?

– Vi letar efter ett par spelare för att fylla leden. Främst letar vi efter en spelskicklig back eller ett samspelt backpar. Vi letar även efter spelare till övriga positioner. Vi ser helst att man spelat i ECL Lite eller Pro. Även duktiga spelare som tror sig platsa är välkomna att skicka in sin ansökan, säger kapten i IK Oskarshamn e-Sport, Petter Wennerström.

Ansökan skickas till [email protected] Skicka även med ett par rader om hur du är som spelare på, såväl som vid sidan av isen.