• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt

J20-lagets huvudtränare Johan Jönsson ger oss en statusuppdatering!

9 juni 2020 14:00

Säsongen 20/21 är första säsongen som IK Oskarshamn har ett lag i landets högsta juniorserie - J20 SuperElit. Johan Jönsson är lagets huvudtränare. Vi tog ett snack med coach för att ta reda på status inför säsongen.


I och med att IK Oskarshamn tog steget upp i SHL inför förra säsongen erbjöds klubben att få en plats i J20 SuperElit. I år tackar vi ja till den platsen och inleder en satsning i landets högst juniorserie.

– Först och främst är det väldigt roligt att flytta upp en nivå. Vi har fått ta en del tuffa beslut vad gäller spelare och jag tror att vi har landat i en bra blandning av spelartyper i truppen, säger Johan Jönsson.

Efter säsongen blev det klart att Arsi Piispanen kommer assistera Johan i hans jobb med J20-laget.

– Jag påbörjade min tränarutbildning redan för två år sedan så att inleda en tränarkarriär har alltid varit målet för mig. Jag tror att jag med min erfarenhet kan hjälpa killarna i laget att bli bättre. Jag har aldrig stått i båset så det kommer så klart bli ett lärorikt år även för mig, säger Arsi Piispanen.

Ny nivå, tuffare motstånd. Med intåget i SuperElit har ett gäng nya spelare anslutit. Stommen finns kvar men här går Johan genom de sju spelare som är nya inför säsongen:

Oliver Norgren (MV) – Sistaårsjunior som är erfaren på nivån men ung i livet. Han har varit förstekeeper i Moras J20-lag och vet vilken kapacitet han måste ligga på för att vara med på den här nivån. Det blir en härlig konkurrenssituation mellan han och Hugo Engsund.

Elias wiberg (B) – Spelskicklig back som är bra på att sätta igång spelet med sitt förstapass. Har absolut sina styrkor i det offensiva.

Elias Lustig (B) – Spelskicklig även han. Skolad i Skellefteå-hockey, vilket jag tror kommer passa vårt sätt att spela. Skicklig i egen zon.

Albin olofsson (F) – Väldigt rapp på skridskorna och har väldigt mycket potential i sig. Jag tror att han kan utvecklas i vår miljö och att han får en nytädning hos oss.

Sebastian Linder (F) – Kvick och spelskicklig. Bra en mot en, gör mycket poäng och bra teknik.

Mikkel Öby Olsen (F) – Otroligt seriös kille som flyttade hemifrån till nytt land redan som 15-åring. Det visar hans ambitionsnivå och vad han vill uppnå med hockeyn. Jag tror absolut att han kommer ta nästa steg hos oss.

Hugo Sjölander (F) – En renodlad målskytt som skapar lägen att göra mål för sig själv. Klyschigt nog tar han pucken till mål.

– Sedan behåller vi även en stor del av stommen i laget. Det är en trygghet för oss ledare att ha kvar killar som spelat hos oss länge och vet vad IK Oskarshamn står för. De är viktiga kulturbärare som kan lotsa in nya spelare i sättet som IK Oskarshamn spelar hockey. De är även förtjänta av den här chansen, att få spela på Sveriges högsta nivå, avslutar Johan Jönsson.