Lördag Lör 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan

Patrik Karlkvist sajnar på för IKO

12 april 2021 10:00
Lagbygget

Patrik Karlkvist har haft fem urstarka säsonger i Örnsköldsvik och MoDo. Inte en säsong har han gått under 30 poäng och säsongen 19/20 mäktade han med hela 68 pinnar. – Jag ser fram emot att ta ett kliv upp.


Säsongen 16/17 gjorde forwarden sin första säsong i MoDo och det var inget snack om vilken typ av spelare som kommit till Örnsköldsvik. 38 poäng på 50 matcher och säsongerna efter fortsatte han leverera i ökande takt. Toppnoteringen kom 19/20 då han mäktade med hela 68 poäng.

– Jag har utvecklats varje säsong jag spelade i MoDo och mycket av det beror på tryggheten jag kände där. Vi lyckades skapa bra kemi i kedjorna och jag spelade med väldigt skickliga ishockeyspelare. Samtidigt hittade jag en bra balans mellan att träna på det jag var mindre bra på och det jag känner att jag behärskar. Jag tror inte man ska glömma att även försöka bli bättre på det man redan är bra på, säger Patrik Karlkvist och forsätter: – Jag känner mig redo att ta nästa steg. Jag vill tro att jag håller på den högsta nivån i Sverige och det ska bli spännande att få testa.

En snabbscanning av kommentarerna i social media ger intrycket av att Patrik är en omtyckt person och spelare inom Ö-vikkretsar.

– Ja, det är känslan och jag är glad att det är så. Det är kul att vara omtyckt för den man är så klart.

Vad beror det på?

– Oj... Jag vet inte. Jag har haft en stor roll under min tid i MoDo och visat att jag är mer än en poängspelare. Jag försöker även göra grovjobbet och sätta laget först. Sedan ligger väl mycket av förklaringen i att jag spelade i MoDo under lång tid. I den här branschen stannar kanske spelare bara ett år och hittar ett nytt kontrakt. Jag har trivts bra i klubben och staden men känner mig redo för nästa steg.

Nu stundar en debutsäsong i SHL och en helt ny tillvaro i Oskarshamn.

– Det blir en spännande utmaning. Jag vet inte så mycket om Oskarshamn utanför hockeyn och har väl inte järnkoll på klubbens historia, men nu finns det tid att sätta mig in i den. Jag har varit i Hockeyallsvenskan under lång tid och vet vad det innebär att spela mot laget. Det är en liten arena men det gör även att trycket blir så mycket större. Jag har förstått att hockeyintresset är stort i staden.

Vem är Patrik Karlkvist i omklädningsrummet?

– Jag försöker bidra till att gemenskapen och stämningen är bra. Jag är ganska lugn och stundtals lite sarkastisk, haha. Jag har bara spelat på mindre orter men jag tror att när man spelar i ett mindre lag så blir lagsammanhållning och gemenskapen starkare på något sätt.

Avtalet med IK Oskarshamn är skrivet över två säsonger och Patrik ansluter till laget när sommarträningen drar igång.

– Jag ser fram emot att komma ner och bli tajt med staden och laget, avslutar Patrik.

Välkommen till IK, Patrik!