• Huvudsponsorer

Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt

Två nya spelare in i laget

5 december 2017 14:05

Med lagkapten Jonas Engström sjuk och Robin Söderqvist avstängd har nu sportchefen Per Kenttä agerat snabbt och får in två nya spelare redan till kvällens match mot Södertälje. Det är dels IKO-produkten Olle Lycksell som spelar både mot Södertälje och Leksand den här veckan och dels Jacob Bjerselius som spelar en match. Båda spelarna har rutin från juniorlandslaget och SHL.


IKO har haft lite ont om forwards på sistone sedan både Marcus Sylvegård och Lucas Elvenes kallats hem. Med Robin Söderqvist avstängd den här veckan och dessutom Jonas Engström sjuk till Södertäljematchen blev det läge att få in ett par lån snabbt. Sportchefen Per Kenttä lyckades få loss en spelare från Linköping och en från Örebro.

Olle Lycksell, 18-årig IKO-produkt, är välkänd för oskarshamnarna, bland annat efter draften i somras då han valdes av Philadelphia Flyers. Olle är inne på tredje säsongen i Linköpings juniororganisation och har den här säsongen fått en hel del speltid i A-laget i SHL. Han har även gjort sina två första mål i högsta ligan. I media har han sagt att han gärna spelar A-lagshockey i moderklubben och nu blir det alltså verklighet, åtminstone tillfälligt.

19-årige Jacob Bjerselius kommer från Örebro HK J20 och inlånad för kvällens match mot Södertälje. Jacob har Vendelsö i Stockholm som moderklubb. Han är inne på andra säsongen med Örebros juniorer och har även noterats för 12 SHL-matcher med ÖHK. Precis som Olle har han även tre juniorlandskamper på cv:t.

IKO:s sportchef Per Kenttä:
- Olle Lycksell är duktig offensivt med bra puckbehandling och skridskoåkning. Han är bra på att få puckarna mot mål dessutom.

-Jacob Bjerselius är en smart tvåvägscenter som får chansen att komma in i en ny miljö. Ska kunna bidra i båda zonerna ikväll.

- Vi är tacksamma mot Linköping och Örebro som gjorde det möjligt med snabba lån i den situation vi är i nu på forwardssidan.

Linköpings General Manager Fredrik Emvall:
– Olle har gjort det jättebra när han har varit uppe hos oss och vi vill erbjuda honom ännu mer speltid på seniornivå. Det här blir en bra lösning för samtliga parter och det ska bli kul att se vad Olle kan uträtta under de här två matcherna.