Lördag Lör 6 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar
Söndag Sön 14 Mars Mar
Tisdag Tis 16 Mars Mar
Torsdag Tor 18 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Måndag Mån 22 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 3 April Apr
Lördag Lör 11 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt

Två nya spelare in i laget

5 december 2017 14:05

Med lagkapten Jonas Engström sjuk och Robin Söderqvist avstängd har nu sportchefen Per Kenttä agerat snabbt och får in två nya spelare redan till kvällens match mot Södertälje. Det är dels IKO-produkten Olle Lycksell som spelar både mot Södertälje och Leksand den här veckan och dels Jacob Bjerselius som spelar en match. Båda spelarna har rutin från juniorlandslaget och SHL.


IKO har haft lite ont om forwards på sistone sedan både Marcus Sylvegård och Lucas Elvenes kallats hem. Med Robin Söderqvist avstängd den här veckan och dessutom Jonas Engström sjuk till Södertäljematchen blev det läge att få in ett par lån snabbt. Sportchefen Per Kenttä lyckades få loss en spelare från Linköping och en från Örebro.

Olle Lycksell, 18-årig IKO-produkt, är välkänd för oskarshamnarna, bland annat efter draften i somras då han valdes av Philadelphia Flyers. Olle är inne på tredje säsongen i Linköpings juniororganisation och har den här säsongen fått en hel del speltid i A-laget i SHL. Han har även gjort sina två första mål i högsta ligan. I media har han sagt att han gärna spelar A-lagshockey i moderklubben och nu blir det alltså verklighet, åtminstone tillfälligt.

19-årige Jacob Bjerselius kommer från Örebro HK J20 och inlånad för kvällens match mot Södertälje. Jacob har Vendelsö i Stockholm som moderklubb. Han är inne på andra säsongen med Örebros juniorer och har även noterats för 12 SHL-matcher med ÖHK. Precis som Olle har han även tre juniorlandskamper på cv:t.

IKO:s sportchef Per Kenttä:
- Olle Lycksell är duktig offensivt med bra puckbehandling och skridskoåkning. Han är bra på att få puckarna mot mål dessutom.

-Jacob Bjerselius är en smart tvåvägscenter som får chansen att komma in i en ny miljö. Ska kunna bidra i båda zonerna ikväll.

- Vi är tacksamma mot Linköping och Örebro som gjorde det möjligt med snabba lån i den situation vi är i nu på forwardssidan.

Linköpings General Manager Fredrik Emvall:
– Olle har gjort det jättebra när han har varit uppe hos oss och vi vill erbjuda honom ännu mer speltid på seniornivå. Det här blir en bra lösning för samtliga parter och det ska bli kul att se vad Olle kan uträtta under de här två matcherna.