Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Idag 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Lördag Lör 17 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Torsdag Tor 19 Januari Jan
Lördag Lör 21 Januari Jan
Tisdag Tis 24 Januari Jan

IKO ska ta chansen mot Karlskoga

7 mars 2016 14:20

IKO möter Karlskoga i Nobelhallen i näst sista omgången av Slutspelsserien och har fortfarande en bra chans att nå play off. Troligen krävs det två segrar, lite beroende på hur det går för Mora och Timrå. Karlskoga har en liten chans kvar men då måste precis alla resultat gå deras väg. Allt avgörs förmodligen i sista omgången på torsdag. Vinnaren i Slutspelsserien får sedan ladda om för bortamatch redan på lördag mot förloraren av AIK och Tingsryd.


Karlskoga tog sin första seger i söndags mot Almtuna och gick in i Slutspelsserien från en femteplats med en bonuspoäng, har alltså fyra nu. IKO står på 7 poäng efter strafförlusten och en poäng mot Mora. I grundserien hade IKO klar plusstatistik på Karlskoga och tappade bara två poäng (strafftorsk hemma i höstas).

Övriga matcher i fjärde omgången är Almtuna-Leksand och Mora-Timrå. IKO har en poäng upp till Mora och ser förstås gärna att Timrå tar sin tredje raka seger. I sista omgången har IKO Almtuna hemma medan Mora får åka till Leksand och Karlskoga till Timrå.

Här är några av varianterna för den femte omgången:

1. Drömscenariot för IKO är först och främst tre poäng mot Karlskoga och så att Timrå slår Mora och att Almtuna slår Leksand. Då leder IKO serien och har avgörandet i egna händer mot Almtuna i sista matchen.

2. Värsta scenariot är precis tvärt om, då är Mora i princip klara för play off.

3. En "mellanvariant" är att Karlskoga vinner och kommer upp på 7 poäng, Timrå vinner och går upp på 9, samt att Leksand vinner och går upp på 8. Då har vi tabellen inför sista omgången med Timrå 9, Leksand och Mora 8, IKO och Karlskoga 7. Då kan i princip alla dessa lag vinna serien vid "rätt" resultat i övriga matcher. Ett spännande race in i sista omgången alltså, precis som coach Söderström sagt hela tiden.

Fredrik Söderström:
- Dramat fortsätter, en ruggigt jämn tabell och som vi sagt är känslan att det blir ett race hela vägen fram. Nu väntar Karlskoga och kampen fortsätter. Fördelen med just det motståndet är att vi inte behöver tvivla på matchens karaktär. Det blir tufft, tätt och intensivt. För vår del ligger fokus på oss själva och det vi kan påverka. Vi behöver stärka offensiven ytterligare. Intensiteten och effektiviteten ska upp. Dessutom krävs att vi är solida i defensiven, det är ett oomkullrunkeligt faktum att vi behöver prioritera rätt. En bra träning på måndagsmorgonen, med breda leenden och rätt attityd, gör att vi verkligen ser fram emot den här matchen. Alexander Younan är tillbaka i Frölunda och Manuel Ågren skadad, övriga finns tillgängliga för spel.

Länk till resultat, tabell och statistik i Slutspelsserien