• Huvudsponsorer

Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov

Tuffa matchveckan avslutas i Halmstad

23 augusti 2019 17:00
HERR

Det har varit en tuff matchvecka för IKO och nu ska den kulminera i Halmstad lördag eftermiddag när SHL-konkurrenten Linköping står för motståndet. Gustaf Franzén (bilden) var en av målskyttarna senast i 6-1-segern mot Djurgården.


Linköping gick upp i dåvarande Elitserien 1999, åkte ur året efter men kom tillbaka direkt. Därefter har man spelat i SHL 18 år i rad. Senast IKO och LHC möttes var alltså i Allsvenskan och i kvalserien 2001. LHC vann båda mötena i kvalserien och blev tvåa efter Södertälje och gick upp i SHL samtidigt som IKO blev femma. Ifjol slutade Linköping på 12:e plats. De tre åren innan har man gått till kvartsfinal och tre år dessförinnan till semifinal.

IKO-produkten Olle Lycksell, som fyller 20 i år, har etablerat sig i LHC. I klubben finns dessutom bekanta namn som Anton Björkman, som var med om SHL-avancemanget med IKO, vidare Jimmy Andersson med en halv säsong i IKO för tio år sedan och Anton Mylläri ett par år senare.

IKO har som bekant spelat bra mot SHL-lagen på försäsongen. Efter seger mot Växjö blev det uddamålsförlust mot Malmö och senast lossnade det ordentligt målmässigt med 6-1 mot Djurgården.

IKO:s tränare Håkan Åhlund inför matchen:
– Vi är i en fas där vi spelat mycket och rest mycket. Det gäller att ha orken och huvudena veckan ut så får vi göra en utvärdering efter lördagsmatchen. Vi har fått pröva på hur det blir under säsongen med matcher, träning och resor.
– Vi har analyserat matchen mot Djurgården och sett vad som krävs för att vara lyckosam i spelet. Det var en hel del som var bra i den matchen, bland annat power play och box play där vi är i en fas där vi ska lära känna varandra, testa vinklar och sådant.
– Vi har alla tillgängliga för spel och vi åker lördag förmiddag till Halmstad. Det är match kl 15 så det blir ingen förmiddagsträning.

Information om biljetter och webbsändning:

Här köper du biljett >>

Här ser du matchen på Webb-TV >>