• Huvudsponsorer

Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt

Tuffa matchveckan avslutas i Halmstad

23 augusti 2019 17:00
HERR

Det har varit en tuff matchvecka för IKO och nu ska den kulminera i Halmstad lördag eftermiddag när SHL-konkurrenten Linköping står för motståndet. Gustaf Franzén (bilden) var en av målskyttarna senast i 6-1-segern mot Djurgården.


Linköping gick upp i dåvarande Elitserien 1999, åkte ur året efter men kom tillbaka direkt. Därefter har man spelat i SHL 18 år i rad. Senast IKO och LHC möttes var alltså i Allsvenskan och i kvalserien 2001. LHC vann båda mötena i kvalserien och blev tvåa efter Södertälje och gick upp i SHL samtidigt som IKO blev femma. Ifjol slutade Linköping på 12:e plats. De tre åren innan har man gått till kvartsfinal och tre år dessförinnan till semifinal.

IKO-produkten Olle Lycksell, som fyller 20 i år, har etablerat sig i LHC. I klubben finns dessutom bekanta namn som Anton Björkman, som var med om SHL-avancemanget med IKO, vidare Jimmy Andersson med en halv säsong i IKO för tio år sedan och Anton Mylläri ett par år senare.

IKO har som bekant spelat bra mot SHL-lagen på försäsongen. Efter seger mot Växjö blev det uddamålsförlust mot Malmö och senast lossnade det ordentligt målmässigt med 6-1 mot Djurgården.

IKO:s tränare Håkan Åhlund inför matchen:
– Vi är i en fas där vi spelat mycket och rest mycket. Det gäller att ha orken och huvudena veckan ut så får vi göra en utvärdering efter lördagsmatchen. Vi har fått pröva på hur det blir under säsongen med matcher, träning och resor.
– Vi har analyserat matchen mot Djurgården och sett vad som krävs för att vara lyckosam i spelet. Det var en hel del som var bra i den matchen, bland annat power play och box play där vi är i en fas där vi ska lära känna varandra, testa vinklar och sådant.
– Vi har alla tillgängliga för spel och vi åker lördag förmiddag till Halmstad. Det är match kl 15 så det blir ingen förmiddagsträning.

Information om biljetter och webbsändning:

Här köper du biljett >>

Här ser du matchen på Webb-TV >>