IK Oskarshamn och Kalmar HC fortsätter samarbete
Publicerad: 2022-04-28
Dam
I höstas inledde IK Oskarshamn och Kalmar HC ett samarbete med syfte att utveckla damhockeyn i regionen. Första säsongen är nu summerad och båda parter ser positivt på att fortsätta samarbetet.

Seriespel och serieseger för IK Oskarshamn och Kalmar HC:s damsatsning blev resultatet av lagets första säsong tillsammans. Men det är inte där fokus bör läggas enligt sportchef Jarkko Oikarinen.

– Denna satsning drogs i gång hastigt och fort i höstas och i det stora hela är vi väldigt nöjda. Utmaningarna har varit många men jag känner att vi lärt oss mycket av dem och vi vet vilka grejer vi ska skruva på till nästa säsong. Vi har god tid på oss från början och det känns spännande att se vad vi kan uträtta. Vi ska inte titta så noga på denna säsongs resultat utan se till hur mycket vi utvecklats tillsammans, säger Jarkko Oikarinen.

Laget hade under helgen gemensam säsongsavslutning i Mönsterås, där ett pass i veckan kommer läggas under sommarträningen.

– Vi har redan börjat jobba med nästa säsong och det blir lite förändringar. Sommarträningen blir mer individanpassad, där vi kommer göra en scanning på varje spelare för att se vad varje enskild person behöver jobba med för att utvecklas. Frågan vi ställer oss är hur vi får ett lag som kan spela högre upp i seriesystemet och hur vi får duktiga spelare att stanna hos oss.

Föreningarna har kommit överens om att IKO/KHC fortsätter att spela i DamTvåan även under nästa säsong.

– Stommen av spelare är redan klar och vi kommer fylla på med lite yngre tjejer. De kommer få chansen att visa upp sig i försök att ta en tröja i a-laget. När vi återsamlas igen för sommarträning kommer vi gemensamt komma fram till vilken målsättning vi ska jobba efter under säsongen. Vi har god tid på oss att göra rätt från början. Det kommer bli en spännande säsong, avslutar Jarkko.

Kommunikatör Gustav Backlund
Huvudpartner
Platinapartner
Stjärnpartner