Efter: IK Oskarshamn – Linköping HC
Publicerad: 2021-08-13
Herr
Bra start på säsongen för våra hockeykillar från Oskarshamn. Under fredagskvällen besegrades SHL-kollegan Linköping med 3-2 i Visby Ishall. (1-1, 1-0,1-1).

Men det var Linköping som skulle öppna målskyttet i IK Oskarshamns premiärmatch 21/22. Efter 3:06 åkte Philip Samuelsson ut 2 minuter för ”Delaying the game”. I det efterkommande powerplay-spelet kunde Linköpings Patrick Russel göra kvällens första mål, assisterad av Broc Little och Henrik Törnqvist.

I slutet av första perioden kunde John Dahlström kvittera, assisterad av Kim Rosdahl och Cameron Brace, även det i PP efter fint spel av PP-gänget.

I mitten av andra perioden tackade Joe Cannata för sig och lämnade över buren till Tim Juel. 5 utvisningar gjorde att perioden blev lite ”hattig”, tre tvåor på IK Oskarshamn och två på Linköping. Det var dock det sista powerplayet som skulle visa sig betyda något för resultat-tavlan. Efter ett snyggt förarbete hamnade Cam Brace ensam i slottet och gjorde inget misstag. 2-1 till IK Oskarshamn och ett skönt sätt avsluta period 2 på.

I tredje perioden åt sig Linköping in i matchen och efter cirka 11 minuter kvitterade Broc Little. När matchen stod och vägde lite klev nyförvärvet Dale Weise in och satte segermålet på ett fint pass av Joakim Thelin.

Slutresultatet således 3-2, IK Oskarshamn mot Linköping HC och ett bra avslut på träningslägret.

Målskyttar i IK Oskarshamn: John Dahlström, Cameron Brace, Dale Weise

Skotten: 33-33.