Robin Norell är klar!
Publicerad: 2021-04-28
Lagbygget
26-årige Robin Norell har bara representerat en klubb i Sverige. Nu tar han ett kliv utanför komfortzonen och fortsätter karriären på den småländska ostkusten. – IK Oskarshamn är en klubb med stora framtidsmöjligheter.

Backen Robin Norell gjorde sina första matcher i Djurgårdens IF redan i föreningens U13-lag och har sedan dess bara representerat Stockholmsklubben när han spelat i Sverige.

– Förutom Rockford Icehogs i AHL har jag bara representerat Djurgården, det stämmer. När möjligheten dök upp med Oskarshamn kändes det som ett bra steg att ta. Klubben och laget är på en spännande resa. Det finns bra ledare i och runt omkring laget och det finns en bra stomme kvar från det laget som gjorde det bra förra säsongen. Den stommen tror jag är viktig för laget, klubben och staden, säger Robin Norell.

Han beskriver sig själv som en rejäl back som gillar att använda kroppen i sitt spel på isen.

– Laget går före jaget, alltid. Det är det som är charmen med lagidrott och ishockey i synnerhet. Jag vill göra mitt och det innebär ett hårt jobb, ett bra skott och bra, enkla pass. Det ska bli skönt att få lite av en omstart och komma till ett nytt lag och en ny omgivning.

Vem är Robin utanför isen?

– Jag vill beskriva mig själv som en peppande kille som inte tar mest plats i omklädningsrummet. Jag gillar att ha olika projekt igång utanför hallen. Just nu pillar jag exempelvis mycket med min båt och försöker få den redo för sommaren.

Spännande! Vad är det för båt du pillar med?

– Jag har köpt en Formula Three LS, en racebåt från 80-talet som jag försöker få sjöduglig.

Robin finns med när laget återsamlas den 3 maj och drar igång med vårträningen.

– Det ska bli skönt och träffa gubbarna. Jag har koll på många som sagt men det är bra att få ett ansikte på alla. Sedan är planen att frugan och hundarna kommer efter sommaren, avslutar Robin.

Kontraktet med Robin Norell är skrivet över nästkommande två säsonger.

Välkomen till bygden, Robin!

Kommunikatör Gustav Backlund