Kvalhjälten Pilö är tillbaka!
Publicerad: 2021-05-07
Lagbygget
Lukas Pilö anslöt till IK Oskarshamn på lån säsongen 18/19 och bidrog stort till att klubben tog klivet upp i SHL. Nu är han tillbaka i laget för att fortsätta arbetet. – Det är en underbar känsla att dra på sig IK-tröjan igen.

Totalt blev det 31 matcher den där magiska säsongen 2018/2019 i IK Oskarshamn för Lukas Pilö. Och han bär fortfarande med sig minnena från där säsongen nära hjärtat.

– Det var en helt fantastisk säsong. Jag kom in i laget runt jul och kände direkt att den här gruppen kunde gå långt. Vi slutade tvåa i serien och i kvalet var känslan att inget kunde stoppa oss. Det var häftigt att vara en del av det. Det jag minns bäst från den säsongen är festen på Lilla Torget när det kändes som att varenda Oskarshamnare var på plats för att ta emot oss. Det kommer jag bära med mig resten av livet, säger Lukas Pilö.

Och nu är du tillbaka. Hur är känslan?

– Superkul. Baserat på det jag sa tidigare är det självklart att jag trivdes här och det känns underbart att komma tillbaka. Det blir en helt annan trygghet när man känner igen sig och så finns ju Enga, Thellan och John kvar från den gruppen. Det ska bli skitkul.

De två senaste säsongerna har Lukas spelat med Örebro i SHL och Karlskoga i Hockeyallsvenskan.

– Jag har fått mer rutin på seniornivå sedan sist jag var i Oskarshamn, men i grund och botten är jag samma spelare, men mer utvecklad. Jag har jobbat på min skridskoåkning och mitt hockeytänk. Jag känner att jag blivit en bättre version av mig själv.

Vad hoppas du bidra med nu när det blir en andra sejour på Smålandskusten?

– Samma som jag gjorde sist, fast ett snäpp upp. Jag ser mig som en offensiv back och hoppas kunna utveckla de bitarna ytterligare.

Kontraktet med Lukas är skrivet över nästkommande två säsonger.

Välkommen tillbaka till IK, Lukas!

Kommunikatör Gustav Backlund
Huvudpartner
Platinapartner
Stjärnpartner