Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Idag 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Lördag Lör 17 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Torsdag Tor 19 Januari Jan
Lördag Lör 21 Januari Jan
Tisdag Tis 24 Januari Jan
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Södertälje
SSK

Full pott för J20

24 september 2022 19:00
junior

IKO J20 tog full pott i helgens hemmamatcher och noterade sex poäng i tabellen. Det blev en 4-3-seger mot Västerås på fredagskvällen och sedan 4-2 på lördagen mot topplaget Södertälje, som man nu passerade i tabellen och IKO är därmed på fjärde plats efter sex spelade matcher.


IK Oskarshamn J20 - Västerås SK 4-3 (2-0,0-2 , 2-1)
Målgörare IKO: Leo Johansen-Halmrast (2), Nace Langus, Jacob Schön.

Fredagsgästerna Västetås hängde med bra och hade väl så mycket av spelet i första perioden men IKO var effektiva på sina lägen. Halvvägs i perioden åkte sig Leo Johansen-Halmrast fri från drygt halva banan och lurade bort VIK-målvakten. VIK fick chansen i power play men IKO stod emot och Algot Persson tog de skott som gick igenom. Kort efter man blev fulltaligt kom IKO i en snabb spelvändning och slovenska nyförvärvet Nace Langus avslutade med ett distinkt skott, 2-0 som stod sig till paus. IKO hade för dagen förstärkts med SHL-backen Hugo Jonasson som visade klass i både skridskoåkning och puckbehandling och noterades bland annat för en assist. Västerås reducerade i mitten av andra perioden och det blev lite ängsligt i hemmalägret. VIK kom i våg efter våg till slut kom även kvitteringen med drygt tre minuter kvar av mittperioden. Ett tidigt ledningsmål för gästerna i tredje perioden följdes av en ganska snabb kvittering genom Jacob Schön med sitt tredje mål för säsongen när han snappade upp en retur. Det blev en spännande avslutning där IKO till slut drog det längsta strået när Leo Johansen-Halmrast blev ren nära målvakten och gjorde sitt andra mål för kvällen och tredje totalt och fastställde slutresultatet 4-3 med 3.19 kvar. Gästerna vann skotten med hela 39-18 och Algot Persson räddade 36 skott, 92,3 procent.

IK Oskarshamn J20 - Södertälje SK 4-2 (0-0, 1-1, 3-1)
Målgörare IKO: Melvin Krause (2), Ludwig Stjernberg, Alex Vico,

Matchen mot Södertälje var länge jämn och det var gästerna som sköt klart flest skott. Efter en mållös första period bröt Ludwig Stjernberg måltorkan tidigt i andra när IKO kom två mot noll och Ludwig fick passningen från Mio Bubini. SSK kvitterade och det var oavgjort inför tredje. Två tidiga mål i tredje perioden avgjorde matchen till hemmalagets fördel. Först Axex Vico efter knappt tre minuter och bara minuten senare i spel 5 mot 3 kom 3-1 genom Melvin Krause. Samme Krause gjorde fyra minuter senare även 4-1, också i power play, hans tredje för säsongen och andra för dagen. Gästerna fick in en reducering i power play med fem minuter kvar men IKO klarade att hålla undan även om SSK tog ut målvakten två minuter från slutet. I den här matchen fick Algot Persson jobba ännu hårdare i målet och räddade 51 skott, över 96 procent. Nästa helg blir det en ny bortaturné då man möter serieledande Frölunda på lördag och tvåan Växjö på söndag.

IKO:s J20-tränare Johan Jönsson:
- Två stabila matcher från killarnas sida. Västeråsmatchen börjar vi starkt och går upp i en 2-0-ledning men tappar den i andra likt förra helgen mot Färjestad. Vi studsar dock upp i tredje och lyckas ta alla tre pinnarna till slut. Matchen mot SSK är bättre från vår sida jämfört med dagen innan. Vi är mer noggranna i positioneringarna i egen zon samt att vi är väldigt effektiva när vi får våra lägen framåt som gör att vi lyckas ta helgens andra seger.

Se juniormatcherna på Svensk hockey TV >>

Länk till resultat och tabell i J20 Nationell Södra >>

Läs mer på lagsidan för J20 >>