Tisdag Tis 12 April Apr
Fredag Fre 12 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Onsdag Ons 31 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Idag 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Oskarshamn
IKO

J20 föll på bortaturnén

18 september 2022 19:00
junior

IKO J20 föll i helgens båda bortamatcher. På lördagen blev det 7-4 mot Färjestad och på söndagen 5-4 mot Örebro. Hampus Johannesson (bilden) svarade för ett mål och två assist i helgen.


Färjestad BK . IK Oskarshamn J20 7-4 (0-3, 5-1 , 2-0)
Målgörare IKO: Jacob Schön, Hampus Johannesson, Calle Karlsson, Adam Petersson.

IKO fick en bra start i lördagens bortamatch mot Färjestad.Man gick fram till 0-3 i första perioden genom mål av Jacob Schön, Hampus Johannesson och Calle Karlsson. Men sedan var det en stor scenförändring i andra perioden när hemmalaget gick ikapp till 3-3 inom knappt åtta minuter. IKO tog dock ledningen ytterligare en gång genom Adam Petersson men FBK svarade med två snabba mål innan perioden var över. I mitten av tredje kom så 6-4 och till slut även 7-4 i tom kasse.

Örebro HK - IK Oskarshamn J20 5-4 (4-1, 0-2, 1-1)
Målgörare IKO: Mio Bubini (2), Jacob Schön, Leo Johansen-Halmrast.

Söndagsmatchen mot Örebro blev nästan omvänd mot den mot Färjestad. Hemmalaget gick fram till 4-0. IKO skulle dock komma tillbaka och Jacob Schön gjorde första målet i slutet av första perioden. Två mål i mittperioden av Mio Bubini, i power play, och Leo Johansen-Halmrast, på straff, gav IKO kontakt. Tidigt i tredje kvitterade Mio Bubini med sitt andra mål (tredje totalt), också i power play. Men hemmalaget hade en växel till och med knappt fem minuter kvar kom segermålet fram till 5-4. IKO är därmed på sjunde plats i tabellen med fem poäng på fyra matcher. Härnäst väntar två hemmamatcher, Västerås på fredag och serietvåan Södertälje på lördag.

IKO:s J20-tränare Johan Jönsson:
- Två matcher med två lite olika ansikten. Färjestadsmatchen börjar vi stark och går upp till en 3-0 efter första för att sedan tappa allt gällande kampmoment och disciplin vilket gör att Färjestad vänder matchen och vinner på full tid. Mot Örebro börjar vi svagt och är inte alls med från start då Örebro går upp till en 4-1-ledning efter första. Men vi ger inte upp utan kämpar oss tillbaka upp till 4-4 men släpper in avgörande 5-4 målet med knappt fem minuter kvar. Vi tar med oss de två sista perioderna där vi verkligen gav Örebro vårt bästa och visade vad vi kan. Det vi behöver förbättra är jämnheten i spelet över 60 min.

Se juniormatcherna på Svensk hockey TV >>

Länk till resultat och tabell i J20 Nationell Södra >>

Läs mer på lagsidan för J20 >>