Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Idag 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Lördag Lör 17 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Torsdag Tor 19 Januari Jan
Lördag Lör 21 Januari Jan
Tisdag Tis 24 Januari Jan
Hemma
Linköping
LHC
Borta
Oskarshamn
IKO

Inför Linköping HC – IK Oskarshamn: ”Det gäller att komma in i 'bortaspels-tänket' och vara lite coolare.”

6 oktober 2022 08:00
Herr

Fyra av fem möjliga vinster, dock ingen efter full tid. IK Oskarshamn är på jakt efter säsongens första trea och hoppas kunna ta den i kvällens bortamatch mot LHC.


IK Oskarshamn har gjort en bra start på säsongen 22/23 och vunnit 4 av 5 matcher. Den efterlängtade trean lyser dock med sin frånvaro.

– Jättestarkt att vinna men någonstans känns det som att vi måste sluta släppa in för enkla mål. Det gäller att komma in i "bortaspels-tänket" och vara lite coolare. När det blir lite längre byten tycker jag att vi rusar runt och jagar puck istället för att vara starka på insidan. Det är inga stora grejer men det handlar om att påminna sig själv om det i stridens hetta och vara lite kall. Det tycker jag att vi kan bli bättre på, säger försvarscoach Christoffer Norgren.

Om vi vänder på det. Vi har vunnit fyra av fyra övertidsmatcher. Visar inte det en styrka?

– Absolut. Det är en fantastiskt tillgång som vi har i laget. Vi har den kemin i gänget; att vi känner att vi alltid har chansen, men vi måste bli ganska mycket stabilare under vissa delar av matcherna. Vi försöker sprida ut powerplay och boxplay så att den offensiva delen har kraft kvar i slutet av matcherna. Alla tredje-perioder sedan jag kom hit till Oskarshamn har vi varit starka. Det ger råg i ryggen att ha det i bagaget.

Motståndaren Linköping hittar vi på elfte plats i tabellen, med 1 poäng färre än IK Oskarshamn, samtidigt som man har en match mer spelad. Målskillnaden säger –6 jämfört med IK:s +1.

– Det ser ut som att de har lagt om spelet litegrann sedan vi sist mötte de på försäsongen. De är lite mer tillbakadragna och spelar efter resurserna. Markus Ljung och Broc Little tycker jag är SHL:s bästa spelare. Det är lite tillbaka till så som LHC spelade ifjol, där de spelar ganska kompakt och mer på kontring. Det gäller verkligen att ha bra tålamod.

Linköping inledde lite knackigt men har vunnit de två senaste hemmamatcherna.

– Det är en känsla man inte ska underskatta. De öppnade lite svagt och har nu vänt på det och det bygger en jäkla känsla i gruppen. Det gäller att vara på tårna. Tålamodet blir viktigt och att vi inte forcerar några lägen utan tar dem när lägena kommer, avslutar Christoffer Norgren.

Niclas Burström gjorde sitt första mål i IK-tröjan förra matchen. Här är hans tankar inför nästa match.