Tisdag Tis 12 April Apr
Fredag Fre 12 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Onsdag Ons 31 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Idag 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Brynäs
BIF

IKO slog Brynäs i målsnål match

22 september 2022 21:18
herr

Matchen mot Brynäs blev betydligt mer tillknäppt och målsnål än premiären mot Växjö. Det var mållöst till det var två minuter kvar av andra perioden och då kom de enda målen under ordinarie tid. Brynäs tog ledningen och IKO hann kvittera under ett åtta sekunder långt power play där pucken hamnade i mål på 19.58 genom Patrik Karlkvist. Tredje perioden blev mållös och i sista minuten av förlängningen avgjorde Antti Suomela med ett skickligt avslut bakom Vehviläinen i Brynäskassen. Målvaktskollegan i hemmalaget, Joe Cannata, storspelade med 30 räddningar och bara en insläppt puck.


Första perioden
Smejkal skapade en jättechans i sitt första byte när han skickade in en puck precis framför mål i ett snabbt anfall. Ett par minuter senare sköt Worge Kreü ett tyst skott från blålinjen med bra skymning framför Vehviläinen i gästernas kasse. Brynäs fick igång några långa och giftiga anfall efter 5-6 minuter och IKO var lite pressade i egen zon men Cannata stod emot bra. Junioren Liam Svensson fick göra SHL-debut efter fem minuter sedan Anthon Eriksson fått kliva av. Liam tog för sig bra och fick nästan omgående fram en fin passning som så när nådde en framstormande Dahlström. Matchens första utvisning drabbade gästerna efter tio minuter när Brace var igenom och togs hårt. Power play gav dock inget den gången. Med två minuter kvar kom Johnsson-kedjan i ett bra anfall men Brynäs hade initiativet långa stunder och fick till slut med sig en utvisning, där kanske Brynässpelaren skulle åkt ut för diving. I power play tryckte gästerna på rejält och Cannata fick kliva upp med ett par svettiga plockhandsräddningar. Skotten ganska jämnt, 8-9.

Andra perioden
IKO fick inleda perioden med en halv minut i box play men klarade av det ganska lätt genom först vunnen tekning och sedan en fin rensning över hela banan av Cannata. Det var sedan lite chanser åt båda håll men den bästa hade Smejkal efter drygt fem minuter när Vehviläinen gjorde en grym räddning. Chanserna blev vassare undan för undan för båda lagen. Powell hade ett jätteläge efter sju minuter och strax efter sköt Lilleberg ett hårt skott från distans. Brynäs kontrade med ett par nästan lika bra lägen framför Cannata som fortsatte hålla tätt. I mitten av perioden sköt Brynäs ganska många skott, både hårda och lösa, men Cannata hade koll på det som gick igenom. IKO kontrade med fjärdekedjan genom hårt jobb av Johnsson och Liam Svensson fick till ett skapligt backhandavslut och tvingade fram en blockering. Med bra tryck från IKO vände Brynäs till en snabb kontring där Riikola svarade för en mycket viktig och snygg brytning. Med fem minuter kvar fick Brynäs igång ett riktigt långt anfall igen och tryckte på men fick inte igenom skotten. IKO kontrade och Liam Svensson var återigen framme och missade målet med bara någon decimeter. Nu tog IKO över och skapade långt anfall genom förstakedjan och andrakedjan avlöste. Men strax efter stack Brynäs upp och bröt dödläget i målprotokollet efter nästan 38 minuters spel. Greg Scott hittade luckan över Cannata och 0-1 var ett faktum. Nu fick IKO börja jaga och Dahlström åkte sig till ett friläge från egen zon men hindrades med justa medel. Pucken låg under målvakten och det utbröt tumult varvid tidigare IKO-spelaren Tom Hedberg blev utvisad. Trots bara 8 sekunder kvar av perioden lyckades IKO få in kvitteringen innan paussignalen. Efter ett par returer kom pucken ut till Patrik Karlkvist som sköt sitt första mål otagbart för Vehviläinen. Assist Zohorna/Suomela och klockan på 19.58! Skotten i andra perioden 13-15.

Tredje perioden
IKO inledde tredje perioden bra och Zohorna-kedjan var starka på pucken i anfallszonen men även Karlkvist & Co hade några lägen. Efter nio minuter tände matchen till på allvar och det skapades chanser på löpande band och båda målvakterna storspelade. Riikola jobbade stenhårt i offensiven och hann även hem och bryta ett farligt inspel framför mål och strax efter täckte Salmonsson ett skott och fick stora applåder. Även det fysiska spelet växte en nivå till. Med sju minuter kvar skapade Zohorna/Smejkal/Brace ett jätteläge och Powell-kedjan fyllde på med ytterligare tryck. IKO låg närmast ett avgörande under slutet av ordinarie tid men matchen gick till förlängning. Skotten i tredje perioden 8-5.

Overtime
Man utnyttjade nästan hela förlängningsperioden där IKO hade mest puck första minuten men Brynäs tog över och IKO hann inte byta och var rejält trötta. Till slut kom en viktig brytning på offensiv blålinje av Antti Suomela som själv åkte på den lösa pucken invid sargen och skrinnade in framför sin finske kollega i Brynäsmålet och satte pucken högt. Därmed var en ny övertidsseger ett faktum med 42 sekunder kvar. Skotten i Sudden 3-2 och totalt 32-31. IKO är på femte plats i tabellen och Färjestad är enda laget med full pott, 6 poäng. Noterbart är att IKO gjorde sitt första power play-mål och att man bara behövde spela ett box play.

Slitvargen i hemmalaget blev Jonas Engström och matchens lirare, som numera utses av publiken, blev Joe Cannata, som räddade 30 skott, nästan 97 procent!

På lördag spelar IKO säsongens första bortamatch mot Örebro och nästa hemmamatch är mot Frölunda på torsdag.

IK Oskarshamn - Brynäs IF 2-1 (0-0, 1-1, 0-0, 1-0)
37.58 0-1 Greg Scott (Hannes Björninen, David Sklenicka)
39.58 1-1 Patrik Karlkvist (Hynek Zohorna, Antti Suomela), spel 5 mot 4
64.18 2-1 Antti Suomela
Skott: 32-31 (8-9, 13-15, 8-5, 3-2)
Utvisningar: IKO 1x2, Brynäs 2x2
Domare: Mikael Holm, Pehr Claesson
Publik: 2785

Bilder från matchen:
Foto: Suvad Mrkonjic, Bildbyrån och Claes Svensson. Fler bilder kommer på Facebook under fredagen.