Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Torsdag Tor 19 Januari Jan
Lördag Lör 21 Januari Jan
Tisdag Tis 24 Januari Jan
Torsdag Tor 26 Januari Jan
Lördag Lör 28 Januari Jan
Tisdag Tis 31 Januari Jan
Torsdag Tor 2 Februari Feb
Idag 4 Februari Feb
Tisdag Tis 14 Februari Feb
Torsdag Tor 16 Februari Feb
Lördag Lör 18 Februari Feb
Tisdag Tis 21 Februari Feb
Torsdag Tor 23 Februari Feb
Lördag Lör 25 Februari Feb
Tisdag Tis 28 Februari Feb
Torsdag Tor 2 Mars Mar
Lördag Lör 4 Mars Mar
Tisdag Tis 7 Mars Mar
Torsdag Tor 9 Mars Mar
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Oskarshamn
IKO

Kvartsfinal 3 i Ängelholm

4 april 2022 08:00
herr

I SM-slutspelet är det match varannan dag och nu dags för tredje mötet i kvartsfinalserien mellan Rögle BK och IK Oskarshamn. IKO vann senast i Catena Arena och det har varit bortasegrar så här långt. Hynek Zohorna (bilden) gjorde IKO:s första historiska kvartsfinalmål i torsdags och övriga målskyttar hittills är Brian Cooper, Tomas Zohorna och Robin Norell.


Rögle kvitterade matchserien i lördags så nu är man tillbaka på ruta ett och ett av lagen ska vinna tre matcher till. Det har varit två jämna matcher hittills som avgjorts med uddamålet i tredje perioden till bortalagets fördel. Det har varit bra målvaktsspel från båda lagen, Christoffer Rifalk i Rögle samt Joe Cannata och Tim Juel i IKO, som alla tre haft mycket att göra. Det har som sagt varit jämna matcher och båda lagen har gjort fyra mål. Rögles målskyttar är Dennis Everberg i första matchen och Adam Tamellini, Adam Edström och Anton Bengtsson i den andra.

IKO är SM-slutspelets minst utvisade lag med mindre än tre utvisningar per match. I senaste matchen mot Rögle blev det bara en och i första mötet fyra. I de tre matcherna mot Leksand tog man sammanlagt fem utvisningar. Rögle fick också fyra utvisningar i första kvartsfinalen och två i den andra. I grundserien var IKO ligans mest utvisade lag men har alltså blivit mer disciplinerade i slutspelet.

IKO saknade Fredrik Olofsson och Joe Cannata senast och det finns ingen information om hur det blir ikväll.

Matchserien vänder hem till Be-Ge Hockey Center på onsdag för match fyra av sju. Det kommer även att bli minst en femte match i Ängelholm på fredag.

IKO:s huvudtränare Martin Filander inför tredje kvartsfinalen:
- Jag tycker vi har gjort två bra prestationer mot Rögle. Senast kom dom ut hårt vilket vi fick hantera ganska mycket i första perioden och det var väl inte helt oväntat. Första målet var lite oturligt med en studs på backens skridsko och gick i krysset. Det var en tuff studs men jag tycker vi hanterar det på ett väldigt fint sätt och jobbar oss in i perioden med en psykologiskt viktig kvittering. Efter det tycker jag vi växer och gör en bra prestation och är med och hugger på det ända in i slutet. Vi hade en straff och ytterligare bra lägen som vi hade behövt sätta dit. Men vi är med, det är det som är det viktiga. Vi gör mycket rätt men det gäller att ha tålamod och fortsätta jobba på.
- Det kommer att vara hetta hela vägen, det ska det vara i ett slutspel. Det gäller att sätta sig i respekt och ta ton och samtidigt ha bra kontroll på sina känslor, viktigt med den balansen.
- Kanske släpper domarna mer nu i ett slutspel. Jag tror dom försöker ta bort sånt där som man "både kan ha och mista". Dom vill att det ska vara tydliga grejor så det är lätt att förstå nivån. Jag tycker domarna har gjort bra matcher så här långt. Det finns alltid någon situation man kan diskutera åt vardera håll men det är en del av idrotten. Jag vill koncentrerar mig på vårt spel och det vi gör. Om jag har något att ta med domarna så har dom en domarcoach på plats som man kan prata med. I media tycker jag vi ska koncentrera oss på vårat spel.
- Jag fick själv en hel del slutspelerfarenhet efter två semifinaler och en kvartsfinal med Malmö. Även då kom vi lite som IKO gör nu, lite bakifrån. Det är nyttigt att ha med sig och framför allt är det viktigt hur man själv och gruppen hanterar det och vilka känslor som är naturliga och hur man kontrollerar det samt hålla det på en nivå så att gruppen mår bra.
- Vi försöker ha fingertoppskänsla vad det gäller resor och övernattningar, beroende på sömn, risk för förlängningsspel osv. Den här gången åkte vi dagen före match. Det är mycket som påverkar vart vi landar, man kan säga att vi har "öppna bokningar". Vi har pizzabokningar också och mycket annat.
- Vi offentliggör inget angående skador utan alla spelare är tillgängliga tills laguppställningen presenteras två timmar före nedsläpp.