Lördag Lör 16 Oktober Okt
Tisdag Tis 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Idag 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Malmö
MIF

Genrep mot Malmö

2 september 2021 08:00
herr

IK Oskarshamn avslutar försäsongen en dryg vecka före SHL-premiären med hemmamatch mot Malmö som man sedan ska möta redan i andra omgången. Kim Rosdahl (bilden) leder poängligan under försäsongen och gjorde mål i power play i förra veckans träningsmöte mot sitt gamla lag..


Genrepet mot Malmö blir sjätte träningsmatchen på tre veckor vilket är en kortare försäsong än vanligt. Förra veckan vann Malmö på sin hemmaplan i en jämn match där segermålet 3-1 kom i tom kasse. IKO gjorde där en riktigt stark insats, framför allt sista halvan. Efter matchen mot IKO har Malmö spelat tre matcher i en turnering i Södertälje. Där blev det segrar mot Brynäs och Södertälje och förlust mot Västerås vilket är den enda hittills under försäsongen. Något som IKO så klart vill ändra på under torsdagens match på hemmaplan. IKO kommer från en tät match mot Färjestad (förlust 2-3) på tisdagskvällen. Man mönstrar samma lag som mot FBK plus att Emil Martinsen Lilleberg nu ansluter efter sina landslagsuppdrag. Det betyder att IKO nu bara saknar Johannes Salmonsson och Oliver Larsen i den ordinarie truppen.

Efter matchen blir det en dryg veckas finslipning fram till SHL-premiären hemma mot Timrå nästa lördag.

IKO:s huvudtränare Martin Filander inför matchen:
- Det är bra dagen efter match, speciellt som tränare. Vi har fått leverera ett budskap på både bra saker och vad vi behöver jobba med, såväl på video som på is. På det sättet är det ganska skönt dagen efter oavsett vinst eller förlust. Vi har jobbat på lite detaljer som vi fick med oss från matchen. Det är en tuff match mot Malmö redan imorgon så det gäller att få bra träning, vila, kost och sömn. Det är precis som det blir under serien vilket vi är ute efter under försäsongen. Sen får vi en vecka i lugn och ro att slipa på detaljerna innan premiären.
- Vi vill ha revansch lite på oss själva mot Malmö. Dom har börjat lite där dom slutade i våras känns det som. Hårt jobb och ett tungt lag, som vi har också. Det brukar vara tufft och tajt och det förväntar jag mig att det blir nu också. Vi gjorde många bra grejor i förra mötet men var ineffektiva. Malmö vill nog ha en bra repetition inför serien och kommer med fler ordinarie spelare den här gången.
- Vi ska se till att vara redo till premiären om en dryg vecka. Vi har försökt att jobba igenom det vi har kunnat än så länge. Sen är det här ett levande dokument och vi måste hela tiden utvärdera och försöka bli bättre under säsongen. Det finns en bra grund att stå på i alla fall. Jag är nöjd med mycket i våra bra stunder. Nu är jobbet att sätta ihop 60 bra minuter så vi ger oss själva lite bättre förutsättningar att vinna till slut. Vi behöver fortfarande slipa på en del vad som krävs i den här ligan, till exempel utvisningarna som måste bli färre. Det handlar om att vi är ett lag och även sådana saker gör vi tillsammans. Alla kan inte bara ha en otursutvisning för då blir det många tvåor i en match. Det gäller att man anpassar sig till nivån, det är en skyldighet som spelare att inte försämra förutsättningarna för laget.