Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Hemma
Malmö
MIF
Borta
Oskarshamn
IKO

Fjärde träningsmatchen är Malmö borta

24 augusti 2021 08:00
herr

IK Oskarshamn har spelat tre träningsmatcher där man vunnit en och förlorat två. Nu väntar den första av två matcher mot Malmö, denna gång på bortaplan tisdag kväll. Det blir den fjärde matchen på elva dagar.


IKO vann försäsongspremiären mot Linköping och föll förra veckan mot Örebro och Rögle i matcherna onsdag-torsdag. Malmö inledde försäsongen med storseger mot Timrå och vann sedan även mot svenska mästarna Växjö. Detta blir alltså tredje träningsmatchen för Malmö och man ska möta IKO ytterligare en gång, i genrepet den 2 september i Be-Ge Hockey Center. Dessutom möts lagen redan i andra omgången i serien, den 16 september, också i Oskarshamn.

Förra säsongen var ganska jämn mellan IKO och Malmö. Lagen tog var sin seger både hemma och borta. IKO vann senaste mötet i Malmö efter förlängning, där Lance Bouma kvitterade med en halvminut kvar och Nolan Zajac avgjorde en dryg minut in i förlängningen.

Det finns tre IKO-bekanta spelare i årets Malmö-trupp. Bröderna Sylvegård, Emil och Marcus (svensk mästare med Växjö ifjol) spelade på lån i IKO för några år sedan. Lance Bouma som spelade halva säsongen i IKO ifjol är nu Malmö-spelare. På tränarbänken finns Joakim Fagervall som tränade IKO i tre år i mitten av 00-talet. Omvända flytten har Kim Rosdahl och Martin Filander gjort.

Nästa träningsmatch för IKO blir mot Färjestad nästa tisdag. Matchen spelas i ProTrain Arena i Mjölby. Köp biljett här >>

IKO:s huvudtränare Martin Filander inför matchen:
- Det ser väl ut ungefär som det gör på försäsong. Det finns saker att jobba på men det börjar sitta mer och mer för varje dag. Vi är på väg åt rätt håll och det gäller hela tiden låta nästa dag bli ett nytt lärande. På så sätt har vi gruppen med oss och det syns att saker fastnar för varje byte och varje match.
- Det fanns mycket bra att ta med från matchen mot Rögle, framför allt intensiteten i vårt spel. Vi skapar väldigt många målchanser och håller borta många stora lägen mot oss mot ett väldigt bra lag. Sen blir det ett par försäsongsgrejor som kostar lite för mycket mål i den här matchen men vi får lära oss av det och allt är en nyttig erfarenhet för framtiden.
- Vi ligger ungefär där vi vill ligga i träningen, sen vill man som tränare alltid lite till. Spelarna känns bekväma och går ut och kör och släpper loss. Det går inte att hoppa över några steg utan ta det bit för bit i rätt ordning. Vissa smådetaljer kanske man får stryka på så länge och se till att dom stora grejorna sitter så att vi får en trygghet i vårt spel och löser de flesta situationerna.
- Vi har fått in en bra grupp killar som är ungefär det som vi har scoutat. Väldigt bra människor allihop och på så sätt har det smält in fint. Vi hade bra dagar på Gotland där vi fick kitta ihop gänget både med hård träning, match och även lite kul, så det var viktigt för oss.
- Cameron Brace är fit for fight igen och vi är glada att det inte var så farligt som det såg ut. Daniel Muzito-Bagenda tränade inte idag mest som en säkerhetsåtgärd och vi får se om han är med imorgon. Johannes Salmonsson spelar inte ännu. Han kör för fullt när han är med men han är inte med alla pass. Vi måste skynda i rätt tempo så att vi har honom under säsongen så mycket som möjligt. Jag tycker Eric Israel klarade sig bra på träningen och det är kul att vi får lite utbyte från regionen. Vi har haft flera juniorer uppe och tränat och nu ville vi ha en lite mer erfaren senior med och hjälpa oss så att det blir så bra som möjligt inför premiären.
- Vi har sett Malmö spela men inte gjort någon särskild scoutning utan vill försöka få ihop vårt eget först. Dom har ju gjort en stor satsning så det blir så klart en utmaning. Det är ett tungt lag precis som vi är så det kan säkert bli lite fysiskt. Det blir bra att möta Malmö två gånger nu då vi möter dom alldeles i början av serien sedan.