Lördag Lör 16 Oktober Okt
Tisdag Tis 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Idag 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Oskarshamn
IKO

IKO föll mot Örebro

18 augusti 2021 20:15
Herr

Det blev förlust i säsongens andra träningsmatch i Hallsberg. Fjolårets SM-semifinalist Örebro vann med 3-1 efter periodsiffrorna 1-0, 2-0, 0-1. IKO:s målskytt var Tomas Zohorna (bilden) med en fin soloprestation. Två av Örebros mål kom i power play och IKO drabbades av totalt tio utvisningar.


IKO inledde piggt och skapade några bra anfall och forecheckade högt. Men en utvisning efter fem minuter blev kostsam. Med 15 sekunder kvar i power playsköt Robin Kovacs 1-0 med effektiv skymning förbi Joe Cannata. Några minuter senare fick IKO spela power play men lyckades inte få till det. Örebro tog över initiativet några minuter efter sitt mål men IKO jobbade sig tillbaka in i matchen med fortsatt hög press, där man flera gånger erövrade puck i anfallszonen. Örebro skapade några lägen i slutet av första perioden och var nära 2-0 i slutsekunderna. Perioden slutade 1-0 och skotten 6-9 i bortafavör.

Gästerna inledde även andra perioden piggt. Örebro slog två icing första minuten och Dale Weise var nästan helt fri med Arntzen i hemmakassen. IKO fick en utvisning tidigt även i andra perioden men lyckades denna gång hålla tätt. Direkt efter blev det spel fem mot tre sedan IKO försvarat Cannata lite för bryskt. De två minuterna lyckades man med starkt box play hålla rent framför Cannata men i ett fortsatt spel fyra mot fem lyckades Jani Lajunen pricka in 2-0. Bara två minuter senare gjorde Rodrigo Abols 3-0. Med en minut kvar av andra perioden åkte IKO på en ny utvisning men skapade direkt en chans själva och tvingade fram en Örebroutvisning som följdes av ytterligare en så att IKO fick spela 4 mot 3 några sekunder innan en ny IKO-utvisning innebar spel 3 mot 3 resten av perioden som blev lite förryckt av många utvisningar och Örebro var effektiva i power play. Skotten i andra klart i hemmafavör, 12-6.

Första minuterna i tredje perioden spelades av med skilt manskap hit och dit men utan något ytterligar pp-mål. Därefter hade Örebro en intensiv press ett par minuter men IKO tog sig ur greppet. IKO fick en reducering till 3-1 efter sex minuter med en snygg soloprestation av Tomas Zohorna, assist broder Hynek. Strax efter målet jobbade sig IKO till ett power play men fick ingen utdelning den gången heller.i pp. Ett par minuter senare fick IKO ytterligare en pp-chans men den gick om intet strax efter genom en egen utvisning. En dubbelutvisning följde sedan och med två sekunder kvar av Örebro-pp hade säsongsdebuterande Fredrik Olofsson ett bra skott från nära håll som Arntzen räddade. Oskarshamns tionde (!) utvisning i matchen kom med tre minuter kvar vilket hämmade reduceringsjakten i slutskedet. IKO tog ut målvakten med 20 sekunder kvar men lyckades inte etablera något tryck utan matchen slutade 3-1, skotten i tredje perioden 6-4 och totalt i matchen 24-19.

Laget spelar nästa match redan imorgon, torsdag, i Ljungby då man möter SM-silvermedaljörerna Rögle.

IKO:s huvudtränare Martin Filander:
- Vi sätter krokben för oss själva idag när vi tar så mycket utvisningar som blir matchavgörande. Men vi får bra exempel att jobba med i vår process och möjligheter att bli bättre. Fem mot fem-spelet är ömsom vin och ömsom vatten men där tycker jag det är en jämn match där vi periodvis spelar ganska bra. Men tjugo minuter i utvisningsbåset på bortaplan mot ett favorittippat och skickligt lag blir tufft. Där har vi en lärdom att ta hur den här ligan funkar med bedömningsnivåer och även hur bra lag utnyttjar när man inte har disciplin. Det finns en hel del där som kan bli bättre. Vi fick egentligen bara ett och ett halvt eget power play, på resten tar vi egna utvisningar, så vi var vår egen värsta fiende idag tycker jag. I fem mot fem har vi en del att ta med oss. Jag tycker vår backsida spelar stabilt och målvaktsspelet är bra. En otroligt stark prestation av Tomas Zohorna på målet. Kul att han fick skjuta dit en puck och känna att han är med i det också. Sedan är det disciplinen och kvalitéer i omställningsspelet som vi måste jobba vidare med. Snabb lärdom och så upp på hästen igen redan imorgon. Då får vi ännu mer ett karaktärstest när vi har med oss den här matchen och ska göra en ytterligare bra prestation mot ett tänkt topplag, på pappret. Vi får se allt som positivt och bara ta lärdom.

Örebro HK - IK Oskarshamn 3-1 (1-0, 2-0, 0-1)
06.40 1-0 Robin Kovacs (Rodrigo Abols, Robert Leino), spel 5 mot 4
31.07 2-0 Jani Lajunen (Joel Mustonen, Marcus Hardegård), spel 5 mot 4
33.04 3-0 Rodrigo Abols (Juuso Pustonen, Mika Salomäki)
46.17 3-1 Tomas Zohorna (Hynek Zohorna)
Skott: 24-19 (6-9, 12-6, 6-4)
Utvisningar: Örebro 6x2, IKO 10x2
Domare: Daniel Eriksson, Mikael Nord