Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Idag 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Lördag Lör 17 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Torsdag Tor 19 Januari Jan
Lördag Lör 21 Januari Jan
Tisdag Tis 24 Januari Jan
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Djurgården
DIF

Seger mot Djurgården och slutspel på lördag!

24 mars 2022 22:00
herr

IK Oskarshamn har nått sin målsättning att ta sig till SM-slutspel för första gången i klubbens historia. Efter en 3-2-seger mot Djurgården slutar man som nia i grundserien och får möta Leksand redan på lördag i den första åttondelsfinalen. IKO gjorde en stark insats när det gällde som mest och Joakim Thelin (bilden) blev matchvinnare med sitt 3-0-mål tidigt i andra perioden. Övriga målskyttar var Johannes Salmonsson och Kim Rosdahl i power play.


Det var en rapp start från båda lagen med fysiskt spel. Gästerna fick matchens första power play efter drygt tre minuter. DIF skapade bra tryck men inte så många avslut på mål och Tim Juel var med på noterna. Djurgården skapade ett par bra chanser till strax efter och i ett IKO-anfall fick man ytterligare en, lite tveksam, utvisning med sig. Men IKO klarade även den med uppoffrande spel och fortsatt storspel av Juel. IKO jobbade sig tillbaka in i matchen och började skapa en hel del. Efter 11 minuter var det ett par stora chanser när Quenneville sköt hårt två gånger och Armalis i gästernas kasse fick kämpa. Hemmalaget öste på med chans på chans och både Rosdahl och Olofsson hade frilägen. Trycket ökade mot DIF-kassen och till sist kunde inte Armalis stå emot. Johannes Salmonsson med sitt andra mål för säsongen stoppsladdade in i målgården och målet godkändes efter videogranskning, assisst Dahlström/Cooper och klockan på 13.46. IKO fortsatte dominera resten av perioden och Armalis räddade gästerna från fler baklängesmål så långt. Skotten i första peridoen 9-13.

Andra perioden hann knappt börja förrän gästerna åkte på sin första utvisning och där var IKO skoningslösa i power play. Fyra sekunder tog det för Olofsson att teka, passning till Karlkvist och Rosdahl med ett kliniskt avslut fram till 2-0. Mindre än tre minuter senare ringde det igen efter ett lysande spel där Thelin, de stora matchernas man, sköt sitt femte mål för säsongen i detta viktiga läge, assist Öby Olsen/Brace. IKO dominerade matchen totalt stora delar av perioden och Brace var framme i två frilägen och Salmonsson i ett. Djurgården fick ett nytt power play efter elva minuter men det spelade IKO av enkelt. Engström gick till anfall och delade ut en offensiv tackling och rev ner applåder, sista halvminuten städade Olofsson/Rosdahl av effektivt. Djurgården började jobba sig in i matchen och fick en reducering med fyra minuter kvar, målskytt Sebastian Strandberg. Mindre än två minuter senare kom även 3-2 lite turligt, målskytt Emile Poirier. 3-2 stod sig till paus och strax innan signalen blev det tjafs mellan Dick Axelsson och Brian Cooper där den förstnämnde fick 2+2 och IKO fick power play i inledningen av tredje. Skotten i andra 11-9.

Det blev ingen utdelning i power play i början av tredje perioden. DIF skapade sig ett spelövertag och hade flera bra chanser. Juel fick göra en magnifik dubbelräddning efter åtta minuter. Två minuter senare fick Dahlstsröm ett friläge men kom förbi målvakten och lyfte pucken utanför. Gästerna fortsatte gå för en kvittering och hade ett antal fina lägen men IKO stod emot. DIF:s forcering i slutet kom av sig då man drog på sig en utvisning med två minuter kvar och IKO kunde spela av matchen utan problem. Skotten i tredje perioden 6-8 och totalt 26-30. Tim Juel gjorde en kanonmatch med 28 räddningar, över 93 procent. Till matchens lirare utsågs Cam Brace. Innan matchen fick Tomas Zohorna ta emot Blue Front Supports pris som årets slitvarg.

Nu blir det ett historisk slutspel för IKO och en första åttondelsfinal mot Leksand i Be-Ge Hockey Center på lördag eftermiddag. Därefter väntar returmatch och eventuell tredje och avgörande match, båda i Leksand måndag och tisdag.

IK Oskarshamn - Djurgårdens IF 3-2 (1-0, 2-2, 0-0)
13.46 1-0 Johannes Salmonsson (John Dahlstsröm, Brian Cooper)
20.31 2-0 Kim Rosdahl (Patrik Karlkvist, Fredrik Olofsson), spel 5 mot 4
23.09 3-0 Joakim Thelin (Mikkel Öby Olsen, Cameron Brace)
35.50 3-1 Sebastian Strandberg (William Eklund)
37.41 3-2 Emile Poirier (Rhett Rakhshani, Dick Axelsson)
Skott: 26-30 (9-13, 11-9, 6-8)
Utvisningar: IKO 5x2, DIF 5x2
Domare: Marcus Linde, Mikael Holm
Publik: 2902

Bilder från matchen:
Foto: Suvad Mrkonjic, Bildbyrån och Claes Svensson.