Tisdag Tis 12 April Apr
Fredag Fre 12 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Onsdag Ons 31 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Linköping
LHC

IKO fick revansch på LHC - hattrick av Olofsson

28 december 2021 22:00
herr

En sylvass förstakedja, hattrick av Fredrik Olofsson och storspel av Tim Juel, det var ingredienserna när IKO fick sin revansch på Linköping. En tät match där LHC långa stunder var det bättre laget men IKO var effektiva när lägena kom. Därmed är laget nu på femte plats i tabellen.


En jämn öppning av matchen med några chanser var, den bästa av Thelin efter två och en halv minut men Rautio tog den i plocken. Direkt efter kom Olofsson och Rosdahl i en två mot etta men den avgörande passningen bröts. IKO fick matchens första power play efter fem minuter och det var en ganska lång avvaktande utvisning först. Men istället för ledningsmål blev det 0-1 i box play genom Max Lindroth efter 6.21. Men IKO fortsatte jobba på och fem minuter senare var det kvitterat när Fredrik Olofsson med sitt sjunde mål direktsköt efter ett fint anfall, där Cooper sköt och Rosdahl petade returen vidare till Olofsson. IKO hade fler chanser bland annat av Weise-kedjan, men efter några minuter tog gästerna över först med en jättechans som Juel räddade och därefter ett massivt tryck en bra stund. Det följdes av gästernas första power play där Juel gjorde en viktig räddning med skridskon precis utanför stolpen. Resten av pp-spelet var mindre bra och istället hade Rosdahl ett vasst skott och Engström dödade viktig tid bakom motståndarmålet. 1-1 stod sig till paus och skotten ganska jämnt, 11-12.

Gästerna kom ut hårt i andra perioden och skapade tryck mot Juel som dock stod emot. IKO tog sig ur pressen och skapade några långa anfall. Efter åtta minuter blev det ett avbrott för att laga plexiglaset. Efter avbrottet hade LHC ett lurigt skott som styrdes men Juel lyckades fånga pucken och direkt följde IKO upp med ett vasst avslut tätt utanför. Tidigare IKO-spelaren John Nyberg var lite för hårdhänt efter avblåsning vid eget mål och det gav IKO nästa power play mitt i perioden. Men det var inget vidare pp den gången och Linköping tog över en stund därefter. Man tryckte på riktigt ordentligt men då stack IKO upp i en kontring och Olofsson/Karlkvist kom helt ensamma med Rautio, Olofsson målskytt för andra gången ikväll, assist även Rosdahl, tid 14.47. LHC fortsatte ha initiativet de återstående fem minuterna av perioden och IKO tvingades slå icing några gånger men klarade anstormningen till paus. Närmast var en puck som Samuelsson kastade med handen rakt i famnen på Juel, som dock var vaken! Jonas Engström gjorde ett grymt uppoffrande jobb både defensivt och med hög forecheck när han jagade LHC-backarna från hörn till hörn. Skotten klart till gästerna, 8-13, men IKO gjorde enda målet.

LHC kom ut hårt även i tredje perioden och fick med sig en tidig utvisning. Med hårt jobb av bland annat Salmonsson klarade man även den och Johnsson/Engström skapade även en bra målchans. LHC fortsatte ha kommandot men mitt i en press slet sig Thelin fri och fick med sig en straff som Karlkvist dock missade. IKO hade några skapliga lägen men LHC hade dom vassaste och Juel fick kliva upp stort vid några tillfällen. Efter lite bråk blev det en dubbelutvisning men även en extra tvåa för IKO och nytt power play för gästerna. Men LHC slarvade bort sitt läge genom en ny utvisning efter 50 sekunder som efter granskning höjdes till 2+2 för high sticking. Med tre och en halv minut kvar kom det matchavgörande 3-1-målet, fortfarande i power play. Fredrik Olofsson fullbordade därmed sitt hattrick med assist från båda bröderna Zohorna. LHC tog ut målvakten och skapade lite tryck men samtidigt hade IKO några lägen mot den tomma buren. 3-1 stod sig till slutsignalen och skotten i tredje perioden 8-9, totalt 27-34.

Matchens lirare blev Tim Juel med över 97 i räddningsprocent och slitvargen Jonas Engström som alltid gör skäl för den titeln.

2021 avslutas med bortamatch mot Rögle på torsdag. Därefter dröjer det sex dagar in på nya året innan nästa match borta mot Färjestad på Trettondagen.

IK Oskarshamn - Linköping HC 3-1 (1-1, 1-0, 1-0)
06.21 0-1 Max Lindroth (Jimmy Andersson, Ben Maxwell), spel 4 mot 5
11.17 1-1 Fredrik Olofsson (Kim Rosdahl, Brian Cooper)
34.47 2-1 Fredrik Olofsson (Patrik Karlkvist, Kim Rosdahl)
56.35 3-1 Fredrik Olofsson (Tomas Zohorna, Hynek Zohorna), spel 5 mot 4
Skott: 27-34 (11-12, 8-13, 8-9)
Utvisningar: IKO 4x2, LHC 5x2
Domare: Mikael Nord, Pehr Claesson
Publik: 1300

Bilder från matchen:
Foto: Suvad Mrkonjic, Bildbyrån och Claes Svensson.