Lördag Lör 19 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Måndag Mån 4 April Apr
Onsdag Ons 6 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Fredag Fre 12 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Onsdag Ons 31 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Timrå
TIK

IKO söker revansch mot Timrå

11 december 2021 08:00
herr

Tredje mötet med Timrå och dags för revansch efter bortaförlusten för några veckor sedan. Det står 1-1 i matcher mellan lagen när nu andra halvan av SHL inleds. Matchens profil är #11 Joakim Thelin (bilden) med många fina minnen från mötena med Timrå i SHL-kvalet.


De båda tidigare matcherna mellan IKO och Timrå har slutat med hemmasegrar och nu är det tredje mötet och IKO har hemmaplan. IKO vann premiären, tillika första matchen för Timrå i SHL-come backen. Timrå ledde med 0-2 efter två och en halv minut men IKO vände och vann med 5-4 efter två mål vardera av Tomas Zohorna och Patrik Karlkvist samt ett av Fredrik Olofsson. Dessa har fortsatt göra mycket poäng hela säsongen; Karlkvist (16+13), Olofsson (6+14), Zohorna 10+9). I returen i Timrå i mitten av november vann hemmalaget med 2-0. Ty Rattie (14+10) och Robin Hanzl (7+13) dominerar poänggörandet hos gästerna. Sett över de fem senaste matcherna är Karlkvist i topp med fyra mål (inklusive målet mot LHC i torsdags) och fem assist följd av Rattie med 7+1. Timrås back Joey LaLeggia har på samma tid 2+6.

Många spelare och supportrar har fina minnen från matcherna mot Timrå i SHL-kvalet 2019. IKO skickade då ner Timrå i Allsvenskan och nu har medelpadingarna tagit sig tillbaka upp i högsta ligan. Återkomsten har dock varit tuff och man ligger just nu på trettonde plats. Efter segern mot IKO har det blivit ytterligare tre segrar (9 poäng) och 2-5-förlust senast mot Skellefteå. IKO har efter den matchen tagit 11 poäng och föll senast mot Färjestad. I torsdags blev det bara en period i Linköping innan matchen bröts p g a isproblem.

Med halva serien spelad visar statsitiken (se här intill) att IKO bara har minus mot Rögle och Leksand. Mot Skellefteå, Djurgården och Brynäs har man vunnit båda matcherna och mot de flesta övriga lag en seger och en förlust.

IKO är fortsatt ett topplag i power play även om det blev noll mot Färjestad. Man är trea i ligan på 28,36 procent, exakt lika med Timrå. På de senaste fem matcherna är Timrå bättre. I box play är Timrå lite bättre men räknat på fem senaste matcherna är det omvänt.

Detta skulle varit sista matchen före juluppehållet men nu blir det match på måndag också. Då ska resterande två perioder mot Linköping spelas i Saab Arena kl 19.00. Eftersom matchen återupptas med start i period 2 kommer Karlkvists mål och Rosdahls assist att läggas till i statistiken här intill. Nästa match blir Skellefteå borta på Annandag jul och två dagar senare är det dags för Linköping igen, då på hemmaplan.

#16 Arsi Piispanen väljs vid en ceremoni innan matchen in i IK Oskarshamns Wall of Fame IKO:s assisterande tränare Mathias Tjärnqvist inför matchen:
- Det kommer bli en tuff match mot Timrå. Dom är svåra, det är ett lag som bara kör. Vi måste verkligen vara redo från start och det är det vi kommer att trycka på. Jag tycker senaste matchen mot dom att vi inte till hundra procent var med. Det finns absolut revanschlust och vi ska verkligen steppa upp. Den perioden vi spelade mot Linköping i torsdags var väl inte en av våra bättre perioder och därför trycker vi extra på starten mot Timrå. Det började ju jättebra mot LHC men det är vikigt att man är närvarande hela tiden.
- Fredrik Olofsson tränade på fredagen men vi vet inte säkert om han kan spela. Hynek Zohorna kommer inte till spel och även Martin Filander är frånvarande på grund av sjukdom.