Tisdag Tis 12 April Apr
Fredag Fre 12 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Onsdag Ons 31 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Hemma
Linköping
LHC
Borta
Oskarshamn
IKO

IKO föll klart i Linköping

13 december 2021 21:00
herr

IK Oskarshamn fick precis den start man kunde önska när den avbrutna matchen i Linköping återupptogs på måndagskvällen. John Dahlström (bilden) gjorde 1-2 under den utvisning som var kvar i början av andra perioden. Men där tog det roliga slut och hemmalaget tog över helt. Segersiffrorna skrevs till 6-2 och fyra mål gjordes i power play, ett för IKO och tre för LHC. IKO går nu på jullov som seriesexa och får chans till revansch mot Linköping på hemmaplan i mellandagarna.


Det blev en flygande start i matchen med två mål första minuten. Patrik Karlkvist ställde Högberg i hemmakassen med en styrning, assist Rosdahl, efter bara 16 sekunder. Men i bytet efter kvitterade Markus Ljungh, också med en styrning, tid 47 sekunder. Inte långt efter fick LHC power play och tryckte på rejält. Tim Juel klev fram med ett par otroliga benparader och alldeles i slutet en svettig plock. Hemmalaget sköt flest skott men IKO stod emot och fick också spela power play i nästan fyra minuter, varav 20 sekunder fem mot tre. Pp var bra men inte så många avslut och Högberg tog det som gick fram. Strax efter åkte IKO på en ny utvisning men klarade även den. LHC hade mest av spelet mot slutet men IKO kom i några snabba spelvändningar som var nära att resultera. Med två minuter kvar av första perioden kom en ny utvisning för hemmalaget. Efter videogranskning höjdes den till matchstraff för spearing. IKO lyckades dock inte utnyttja de första två minuterna utan perioden slutade 1-1 och skotten i stor hemmafavör, 15-4. Närmast var Brace med ett stolpskott precis på periodsignalen efter en soloraid.

IKO bytte målvakt sedan första perioden i torsdags och Joe Cannata tog över. Andra periodens tre minuters power play gav utdelning efter knappt två minuter där John Dahlström överlistade Högberg, assist Engström/Brace. På den pp-minut som återstod hann Salmonsson med ett skott i ribban. IKO hade ytterligare chanser men fick inte utdelning på övertaget. Hemmalaget jobbade sig in i matchen och kvitteringen kom efter 13 minuter när Ben Maxwell utnyttjade slarv i IKO-försvaret. IKO fortsatte jobba på och skapade några lägen men två utvisningar sent i perioden blev ödesdigra. Alexander Johansson gav LHC ledningen för första gången i matchen efter 17.41. Med åtta sekunder kvar av perioden kom även 4-2, också i power play, genom Patrick Russell. Fyra mål i perioden alltså och tre av dessa i power play. Skotten i andra perioden 12-10.

IKO gjorde ett ärligt försök i tredje perioden men fick ingen utdelning på sina chanser. Istället fortsatte hemmalaget vara effektiva på sina lägen. Henrik Törnkvist tryckte in 5-2 från nära håll efter fem minuter och punkterade matchen. Efter 13 minuter kom även 6-2 genom tvåmålsskytten Patrick Russell, ännu en gång i power play. Noterbart i power play att Junland/Ljung stod för assisterna vid alla tre pp-målen. IKO fick visserligen chansen i spel fem mot tre i två minuter på slutet men det fanns inte tempo och precision i passningsspelet och Högberg tog det han skulle. LHC kunde sedan soela av matchen och vann skottenni tredje perioden med 14-7 och totalt hela 41-21.

Efter ett kort julfirande återsamlas laget på Juldagen för avfärd till Skellefteå och match dagen efter. Två dagar senare möts LHC och IKO igen, den gången i Be-Ge Hockey Center. IKO får fira jul som seriesexa på samma poäng som svenska mästarna Växjö efter drygt halva säsongen.

Linköping HC - IK Oskarshamn 6-2 (1-1, 3-1, 2-0)
00.16 0-1 Patrik Karlkvist (Kim Rosdahl)
00.47 1-1 Markus Ljungh (Eddie Larsson, Craig Schira)
21.51 1-2 John Dahlström (Jonas Engström, Cameron Brace), spel 5 mot 4
33.06 2-2 Ben Maxwell
37.41 3-2 Alexander Johansson (Jonas Junland, Markus Ljungh), spel 5 mot 4
39.52 4-2 Patrick Russell (Jonas Junland, Markus Ljungh), spel 5 mot 4
45.16 5-2 Henrik Törnkvist (Alexander Johansson)
53.25 6-2 Patrick Russell (Jonas Junland, Markus Ljungh), spel 5 mot 4
Skott: 41-21 (15-4, 12-10, 14-7)
Utvisningar: LHC 4x2, 1x5, 1x20, IKO 6x2
Domare: Mikael Andersson, Johan Magnusson
Publik: 4674

Bilder från matchen:
Foto: Peter Holgersson, Bildbyrån.