Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Måndag Mån 13 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Söndag Sön 16 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Idag 23 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Söndag Sön 30 Januari Jan
Torsdag Tor 3 Februari Feb
Lördag Lör 5 Februari Feb
Torsdag Tor 17 Februari Feb
Lördag Lör 19 Februari Feb
Tisdag Tis 22 Februari Feb
Torsdag Tor 24 Februari Feb
Lördag Lör 26 Februari Feb
Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Djurgården
DIF

IKO slog Djurgården efter en stark tredje period

2 december 2021 22:20
herr

IKO hade vissa problem med jumbon Djurgården i två perioder. Men i tredje hittade man på nytt ett sätt att vinna och rann med fyra mål ifrån till en klar 5-2-seger. Ett effektivt power play blev avgörande. Tomas Zohornas 1-0 (bilden) och Cam Braces 2-2 kom i den spelformen. Därefter gjorde Dale Weise det matchavgörande 3-2-målet, hans första mål i IKO. Kim Rosdahl fyllde på med 4-2 och Brian Cooper, också med sitt första, gjorde 5-2 från egen zon i den tomma kassen.


Gästerna skapade den första målchansen efter en dryg minut där Filiph Engsund högg på en retur. IKO svarade direkt med ett skott av Zohorna-kedjan och därefter ett snabbt anfall av Olofssons lina med lurigt avslut. Pilö satte in en hård tackling på NHL-hemvändaren William Eklund. IKO skapade mest och bäst första minuterna och Zohorna/Brace hade en bra dubbelchans. Strax efter gjorde Brace ett grymt hemjobb och avstyrde en målchans. Cooper tog en skridskotur runt hela isen och fick till ett bra avslut men Armalis var med. I en riktigt snabb kontring av Olofsson-linan efter elva minuter var Karlkvist så när att styra in pucken från nära håll. Gästerna hade sitt första riktigt långa anfall efter 14 minuter och fick där med sig en utvisning. I power play skapade DIF några riktigt bra chanser men IKO och Cannatas räddningar stod emot trycket som även fortsatte lite efter pp. IKO tog över i slutminuterna men någon sekund före paus hade DIF ett farligt skott som tog i stolpen. Skotten lite i bortafavör, 7-10.

Andra perioden började med hemmalagets första power play redan efter tio sekunder. Det kunde IKO utyttja efter en dryg minut. Tomas Zohorna sköt otagbart förbi Armalis, assist broder Hynek och Karlkvist. IKO skapade mycket efter målet och gick för tvåan. Men Djurgården jobbade sig tillbaka och fick igång ett tungt anfall och efter tre försök låg pucken i nät, 1-1 efter 8.08, målskytt Filip Cederqvist. Nu var det gästerna som höll i taktpinnen en stund och hade bud på tvåan men Cannata var tät. Efter ett tag skapade Johnsson-linan ett riktigt långt anfall och Armalis fick sträcka ut ordentligt. Där emellan hade Weise delat ut en riktigt tung tackling. Detta följdes av en kontring av DIF med en riktigt rörig situation i målgården som domarna ringde på. Men efter en lång videogranskning såg man att pucken var över mållinjen och det stod 1-2 efter knappt 14 minuter. DIF tog över igen stärkta av målet men IKO stack upp ibland. Det hände inte så mycket i slutet av perioden och skotten åter till gästerna, 9-14.

Bagenda-kedjan skapade direkt i tredje perioden en jättechans men pucken gick utanför. Efter några minuter fick Oskarshamnssonen Filip Engsund besöka utvisningsbåset. Då passade IKO på att kvittera till 2-2 genom ett skarpt avslut av Cam Brace, assist Pilö/Johnsson. Därmed var pp hundraprocentigt så långt, tid 5.57. Precis efter halva perioden spelad höll sig Dale Weise framme och sköt matchvinnande målet 3-2 på passning från Olofsson och Muzito-Bagenda i ett fint samarbete. Mindre än två minuter därefter sköt Kim Rosdahl 4-2 på passning från Olofsson. DIF fick en chans strax efter i ett power play men drog själva på sig en utvisning efter några sekunder. IKO hade därefter bra koll och när Djurgården tog ut målvakten med en och en halv minut kvar tog det bara tio sekunder så rensade Brian Cooper 5-2 från egen zon i den tomma buren, assist Brace. Skotten i tredje perioden 14-8 och totalt 30-32. Joe Cannata med 30 räddningar, 93,75 procent, höll IKO kvar i matchen i andra perioden när Djurgården var klart bättre.

Matchens lirare i hemmalaget blev matchvinnaren Dale Weise med sitt första mål i IKO, tillika matchens profil. Slitvargen blev Cameron Brace med hårt jobb och dessutom ett mål.

IKO är nu femma i SHL på samma poäng som fyran Leksand. Det blir ny hemmamatch redan på lördag eftermiddag då Färjestad står för motståndet. Därefter återstår bara två matcher innan juluppehållet; Linköping borta på torsdag och Timrå hemma nästa lördag.

IK Oskarshamn - Djurgården Hockey 5-2 (0-0, 1-2, 4-0)
21.22 1-0 Tomas Zohorna (Hynek Zohorna, Patrik Karlkvist), spel 5 mot 4
28.08 1-1 Filip Cederqvist (Marcus Sörensen, Peter Holland)
33.51 1-2 Marcus Sörensen (Peter Holland, Marc-André Gragnani)
45.57 2-2 Cameron Brace (Lukas Pilö, Johan Johnsson), spel 5 mot 4
50.03 3-2 Dale Weise (Fredrik Olofsson, Daniel Muzito-Bagenda)
51.56 4-2 Kim Rosdahl (Fredrik Olofsson)
58.29 5-2 Brian Cooper (Cameron Brace), spel 4 mot 5, mål i tom kasse
Skott: 30-32 (7-10, 9-14, 14-8)
Utvisningar: IKO 4x2, Djurgården 5x2
Domare: Pehr Claesson, Christoffer Holm
Publik: 2551

Bilder från matchen:
Foto: Suvad Mrkonjic, Bildbyrån och Claes Svensson.