Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Måndag Mån 13 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Söndag Sön 16 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Idag 23 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Söndag Sön 30 Januari Jan
Torsdag Tor 3 Februari Feb
Lördag Lör 5 Februari Feb
Torsdag Tor 17 Februari Feb
Lördag Lör 19 Februari Feb
Tisdag Tis 22 Februari Feb
Torsdag Tor 24 Februari Feb
Lördag Lör 26 Februari Feb
Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar
Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Oskarshamn
IKO

Stark straffseger mot serieledarna

30 november 2021 22:34
herr

IKO kom i underläge med 2-0 i första perioden mot Frölunda och det såg mörkt ut. Men ännu en gång visade laget stark moral och vände matchen till seger efter straffar där Patrik Karlkvist (bilden) avgjorde samtidigt som Tim Juel storspelade och även räddade båda straffarna. Målskyttar under ordinarie tid var Kim Rosdahl, Hynek Zohorna och Lukas Pilö.


Efter ett par minuter kom IKO i ett första bra anfall genom Zohorna-kedjan som följdes av ett bra tryck av Frölunda en stund och ett bra avslut av Sundström där Juel var med med plocken. Frölunda fortsatte trycka på och efter ytterligare ett par chanser kom ledningsmålet genom Anders Grönlund från nära håll. Två minuter senare kom även 2-0 vilket kan skrivas på oturskontot då pucken studsade på Quennevilles skridsko och ställde Juel. Mitt i perioden kom även IKO:s första utvisning och där var man riktigt illa ute. Frölunda skapade en del i början av pp men sista halvminuten städade Engström av i offensiv zon. Hemmalaget fortsatte ha mest puck men IKO kom i kontringar där bland annat Dahlström fick ett friläge men Rubin räddade. IKO fick sitt första power play med fem och en halv minut kvar. Med knappt tre minuter kvar fick Frölunda sitt andra power play men fick ingen utdelning där heller. Norell kom sedan direkt från utvisningsbåset och jobbade sig nästan till ett friläge men backen kom med en stark brytning. Skotten i perioden ganska jämnt, 8-7.

Efter en dryg minut i andra perioden kom poängkungen Ryan Lasch helt fri men Juel stod upp bra. Frölunda fortsatte ha ett litet övertag och fick med sig en utvisning efter fyra minuter. Men där stängde IKO ner seriens bästa power play effektivt. Första minuten tillbringade IKO i anfallszonen genom Johnsson och Engström som dessutom skapade en dubbelchans tillsammans och strax efter Engström i två mot ett ihop med Lilleberg. Efter utvisningen lyfte IKO upp spelet och Olofsson-kedjan skapade bra lägen och Brace hade ett bra avslut. Där var Frölunda pressade och tog time out. IKO fortsatte jobba på och Olofsson-kedjan skapade ytterligare lägen och Engström var nära att överlista Rubin med en lurig styrning. IKO dominerade flera minuter i mitten av perioden men Frölunda jämnade ut och då kom reduceringen. Kim Rosdahl högg på andra returen och skickade in 2-1 förbi Rubin, assist Karlkvist/Samuelsson, tid 12.41. Mindre än två minuter senare var det kvitterat och det målet kom snyggt i power play genom Hynek Zohorna bara 23 sekunder in i lagets andra pp, assist Tomas Z/Karlkvist. Men hemmalaget svarade direkt, 23 sekunder senare när Elmer Söderblom via spel bakom mål fick öppen kasse och Juel var vid andra stolpen. Bara minuten efter målet åkte IKO på ytterligare en utvisning och Frölunda tryckte på men IKO lyckades rensa och läste även specialaren med Lasch bakom mål och Lundqvist i slottet. Skotten i andra perioden 13-10.

Frölunda fick ett matchstraff på slutsignalen av andra perioden och IKO fick en tvåa så det blev tre minuters power play men ingen utdelning där utan 3-3 kom i spel fyra mot fyra strax innan pp. Ett bra jobb framför mål där pucken kom ut till Lukas Pilö som skickade in sitt andra mål för säsongen, assist Karlkvist/Olofsson, tid 1.23. Minuterna rullade på och inga jättechanser skapades utan det var ganska jämnt. I mitten av perioden tog hemmalaget över och skapade långa anfall. Frölunda ägde mest av perioden men sista två minuterna var det IKO som gick för ett avgörande. Det blev dock inget mer mål under ordinarie tid utan matchen gick till förlängning. Förlängningen blev mållös men det skapades i vanlig ordning stora chanser åt båda håll. I straffläggningen klev Tim Juel återigen fram och räddade samtliga Frölundas försök samtidigt som Patrik Karlkvist, med det matchvinnande målet, och Dale Weise satte sina. Skotten i tredje perioden 7-7, i overtime 4-4 och totalt 32-29. Noterbart är att Karlkvist gjorde 1+3 ikväll och nu är uppe på 27 poäng och en tredjeplats i poängligan.

IKO är kvar på sjätte plats med samma poäng som femman Luleå och avståndet ner till Örebro är nu två poäng och till Växjö fyra. Noterbart att detta var IK Oskarshamns första seger borta mot Frölunda någonsin. Laget stannar i Göteborg över natten och reser hem under onsdagen. Därefter väntar två hemmamatcher; Djurgården torsdag och Färjestad lördag.

Frölunda HC - IK Oskarshamn 3-4 (2-0, 1-2, 0-1, 0-0, 0-1)
05.43 1-0 Anders Grönlund (Jan Mursak, Karl Henriksson)
07.22 2-0 Christian Folin (Michael Spacek, Theodor Niederbach)
32.41 2-1 Kim Rosdahl (Patrik Karlkvist, Philip Samuelsson)
34.31 2-2 Hynek Zohorna (Tomas Zohorna, Patrik Karlkvist), spel 5 mot 4
34.54 3-2 Elmer Söderblom (Ryan Lasch, Viktor Ekbom)
41.23 3-3 Lukas Pilö (Patrik Karlkvist, Fredrik Olofsson)
65.00 3-4 Patrik Karlkvist, avgörande straff
Skott: 32-29 (8-7, 13-10, 7-7, 4-4, 0-1)
Utvisningar: Frölunda 2x2, 1x5, 1x20, IKO 7x2
Domare: Mikael Nord, Christoffer Holm
Publik: 9035

Bilder från matchen:
Foto: Michael Erichsen, Bildbyrån.