Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Måndag Mån 4 April Apr
Onsdag Ons 6 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Onsdag Ons 31 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Oskarshamn
IKO

Nästa bortaturné börjar med Brynäs

2 november 2021 08:00
herr

Efter en mager hemmavecka med endast en poäng får IKO nu ge sig ut på vägarna igen på poängjakt. Den förra turnén slutade med 7 av 9 poäng. Tisdagsmatch mot Brynäs är första anhalten på resan som sedan går vidare med matcher mot Rögle på torsdag och Malmö på lördag.


IKO har på de fem senaste matcherna tagit 7 poäng. Första mötet mot Brynäs i slutet av september slutade med 6-3 till IKO efter hattrick av Tomas Zohorna, två mål av Kim Rosdahl och ett av Mikkel Öby-Olsen. Efter den matchen hade Brynäs en svacka men på de fem senaste har man vunnit tre (8 poäng) och ligger totalt 11:a, fyra poäng efter IKO som är 6:a. Förra säsongen tog IKO tre segrar av fyra och vann första bortamatchen med 5-2 och hemmamatcherna med 6-1 och 4-3.

Lagkaptenen Anton Rödin, som spelat sex matcher med IKO för länge sedan, toppar interna poängligan i hemmalaget på 14 poäng (9 mål) före Greg Scott på 12 (2). Tom Hedberg, som spelade en halv säsong i IKO 2017/18, är bäste back med 7 poäng (2 mål). Övriga i Brynäs med mer eller mindre IKO-koppling är Marcus Björk (poängligavinnare i laget 2017/18), Anton Mylläri (19 matcher 2010/11) och Nick Olesen med fyra poäng på fyra matcher ifjol. John Nyberg, också med IKO-förflutet, lämnade Brynäs för Linköping nyligen. Kim Rosdahl som toppar IKO:s poängliga fortsätter att snitta nästan en poäng per match.

Lagen är ganska lika i box play medan IKO är klart bättre i power play än Brynäs även om det hackat lite på slutet. Över säsongen hittills har IKO 25,64 procent och är sexa i ligan medan Brynäs har 17,95 och ligger tolva.

På målvaktssidan är statistiken likvärdig mellan lagen då Veini Vehviläinen och Joe Cannata båda stått 11 matcher och har släppt in 3,08 respektive 2,91 mål per match och har fyra respektive sex segrar. Tim Juel (4 matcher) och Viktor Andrén (5 matcher) har vunnit en match var och Tim har bäst räddningsprocent, 91,47, av de fyra målvakterna.

Brynäs har, precis som IKO, skadefrånvaro på ett par viktiga spelare. Dels Emil Molin och så stjärnförvärvet Dmytro Timashov, med 45 matcher i NHL och 225 i AHL, som ännu inte kunnat göra debut i sin nya klubb.

Från Gävle åker IKO-bussen vidare till Arlanda för övernattning. På onsdagen flyger man till Malmö där resten av veckan tillbringas med träning och matchvärmningar. På torsdag möter man Rögle och på lördag Malmö, dit två supporterbussar är inbokade. Därefter blir buss hem lördag efter match och sedan väntar landslagsuppehåll en dryg vecka.

IKO:s assisterande tränare Jeff Jakobs inför matchen:
- Mellanperioden mot Luleå i lördags är riktigt bra i stora delar men det är lite för lite tid vi är bra över 60 minuter. Sedan tycker jag det där sista lilla saknas offensivt att sätta dit lägena och defensiv noggrannhet med detaljerna. Det är sådant vi får lyfta på träning och träna ytterligare på. Vi märkte ganska tidigt i matchen att vi inte var riktigt på alerten och så tydliga som man vill vara. Så vi försökte påminna om det både vid bytena och i pauserna. Tyvärr kan det vara svårt att påverka sådana bitar under match men man gör så gott man kan både individuellt och lagmässigt att säga vad man tycker och ser.
- Vi slog Brynäs senast vi möttes och det kanske inte var en av våra bästa matcher. Dom har en del saker som sticker ut och är ganska tydliga i sin spelidé. Därför gäller det att vi är tydliga i hur vi möter dom. Brynäs har vunnit nu på slutet och egentligen har dom inte ändrat något speciellt i sitt spel. Vissa grejor har dom korrigerat flygande men det är i stort sett samma Brynäs som när vi mötte dom senast.
- Vi har samma manskap tillgängligt som mot Luleå och vi har ändrat i tre av kedjorna. Förstakedjan är oförändrad och sedan går Engström in med bröderna Zohorna. Sedan blir det Bagenda, Brace och Dahlström och fjärdeformationen med Johnsson, Thelin, Öby-Olsen och Plato. Vi tror att det kommer vara lite bra matchningar i vad dom behöver där dom är just nu. Vi tycker vi behöver få ut lite mer av vissa av de offensiva spelarnas styrkor och då kan det vara bra att addera något annat. Bagenda har gjort poäng två matcher i rad och juniorerna bidrar verkligen och kör när dom är där ute. Jag tycker att spelmässigt gör dom mycket bra saker. Dom gjorde ett mål senast och skapade lite offensiva lägen utöver det också.