Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Måndag Mån 4 April Apr
Onsdag Ons 6 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Linköping
LHC

Linköping är nästa nöt att knäcka

9 oktober 2021 08:00
herr

IKO vill studsa tillbaka efter torsdagens förlust mot Leksand. Chans till revansch kommer redan på lördagskvällen då sistaplacerade Linköping kommer på besök. Matchens profil är #8 Fredrik Olofsson (bilden), som snittar över en poäng per match och är trea i interna poängligan med 8 poäng (3 mål).


Förra lördagen slog IKO dåvarande jumbolaget Luleå och nu är Linköping i samma position när man kommer till Be-Ge Hockey Center med fem poäng i bagaget. LHC har tagit två segrar; Rögle efter ordinarie tid och Leksand efter straffar. IKO har tre segrar; Timrå, Brynäs och Luleå samt en övertidsförlust mot Frölunda. Detta blir femte hemmamatchen av sju matcher hittills i serien.

Markus Ljungh är LHC:s bäste poängplockare med 4 poäng (1 mål) följd av Patrick Russell med 3 (3 mål). IKO:s poängliga se uppställning här intill. Tomas Zohorna som blev poänglös mot Leksand är alltjämt i topp i SHL:s skytteliga.

Förra säsongen vann Linköping tre av mötena mot IKO, som dock vann den sista matchen och kunde passera LHC i tabellen på slutet. LHC har varit i SHL i 20 raka säsonger med två finalplatser 2006 och 2007 som bästa resultat. Från 2012 var man i semifinal tre gånger och i kvartsfinal tre gånger därefter, men de senaste tre åren har man inte nått slutspel.

LHC-spelare med ett kortare eller längre förflutet i IKO är målvakterna Niklas Lundström och David Rautio, samt Jimmy Andersson, Christoffer Ehn och lagkaptenen Jonas Junland, den sistnämnde är dock skadad nu.

Nästa vecka blir det återigen "bara" två matcher innan den intensiva perioden börjar med tre matcher i veckan fram till första landslagsuppehållet. Nästa vecka har IKO Färjestad borta på torsdag och Växjö hemma på lördag. IKO delar just nu åttondeplatsen med Färjestad med lika många poäng och exakt samma målskillnad.

IKO:s huvudtränare Martin Filander inför matchen:
- Vi är med i matchen mot Leksand och gör en jättebra tredje period. Men tyvärr så tycker jag inte noggrannheten med puck och det där riktiga kampspelet är där de första 40 minuterna och då är Leksand klart bättre. Ändå är vi med i matchen vilket är en styrka. Vi visar att vi kan vända runt och ändra på en matchbild på ett bra sätt så det kommer vi ta med oss. Som alltid inte bara ris men jag var besviken på hur vi tog oss an matchen. Jag tycker vi visar att vi är ett bra lag när alla kuggar i och verkligen gör det vi har bestämt oss för att göra. Vi skapar ändå otroligt mycket chanser men vi skulle behöva vara stabilare över 60 minuter för att kunna vinna en sån här match.
- Box play, power play och målvaktsspelet var fantastiskt bra så vi hade många viktiga ingredienser med och det är därför vi är kvar i matchen. Även vår offensiv är bra när vi tar oss igenom mittzonen på ett bra sätt.
- Linköping blir ingen lätt uppgift. Vi har fått kämpa hårt med dom, jag tror vi vann en av fyra matcher förra säsongen. Vi behöver verkligen ha kampmoralen där och vara stabila i vårt grundspel, det tror jag kommer vara nyckeln. Hoppas vi kan få revansch på matchstarten senast och verkligen tar kommandot och är tuffa och ödmjuka i spelet. Får vi det kan vi också dra nytta av ett enormt publiktryck på hemmaplan och få med den energin till vår fördel.
- Vi har inga nya skador och räknar med att Tim Juel är tillgänglig igen. Det blev ingen träning under fredagen som var resdag och vi tar ut laget efter matchdagens värmning.