Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Måndag Mån 4 April Apr
Onsdag Ons 6 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Onsdag Ons 31 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Hemma
Leksand
LIF
Borta
Oskarshamn
IKO

Själin inför torsdagens match

6 oktober 2021 14:02
Herrlaget

– Närkampsspelet blir viktigt. Och vi måste hålla tempot uppe över tre perioder.
Det säger backen Calle Själin inför torsdagens hemmamatch mot Oskarshamn.


Han tycker att det var just tappet i fart och närkampsspel som gjorde att hans Leksand förlorade tisdagens CHL-match mot Fribourg.
– Vi fick bra snurr på dom i den första perioden, men andra och tredje var inte särskilt bra från vår sida. Framförallt närkampsspelet måste bli bättre för att vi ska vinna mot Oskarshamn i morgon (torsdag).

Och vilka är nycklarna till ett förbättrat närkampsspel?
– Nej, men det är väl lite upp till var och en, att man liksom är tydlig med att man går in i varje situation för att vinna. Förstakillen måste vara tydlig med att han tar den, och sen måste andrakillen finnas där för att täcka upp, och så vidare, menar Calle, som svarade för ett av målen i tisdagens match.
CHL-mål nummer två från hans klubba, en klubba som verkar vara i riktigt fin målform denna säsong. På säsongens hittills sju spelade SHL-matcher har Calle Själin nämligen svarat för tre fullträffar, vilket är samma siffra som man landar på om man slår ihop hans målproduktion under de senaste tre A-lagssäsongerna.
– Ja, det har rullat på bra den här säsongen, och det är jätteroligt att jag har fått mycket förtroende och även en del utdelning. Det här med målen brukar ju inte höra till vanligheterna, så jag tar allt jag får just nu, haha. Nej, men det offensiva spelet är nog faktiskt det som jag tycker att jag har utvecklat mest denna säsong, så visst är roligt att det har resulterat i några poäng också.

Ser fram emot publikfest
Inför torsdagens match skiljer en poäng mellan sexan Oskarshamn och åttan Leksand. Leksingarna kommer till spel med två raka SHL-segrar i ryggen, och har med andra ord vunnit de SHL-matcher som har spelats efter det att publikrestriktionerna har lättats.
– Precis, vi har verkligen fått energi av publiken. Även om matcherna mot Djurgården och Färjestad var på bortais kände vi verkligen av stödet på läktaren även där. Det var helt magiskt, och nu längtar vi bara efter att få komma ut på isen inför vår hemmapublik. Vi har längtat efter det här så länge, och om tisdagens CHL-match med 4.000 på läktaren var en fantastisk känsla, kan jag ju bara tänka mig vad som väntar på torsdag när det väntas ännu mer publik.

Vad får publiken i Tegera Arena se på torsdag?
– Förhoppningsvis en väldigt rolig match, och så får dom ju vara en del av den fantastiska inramningen, menar Calle, som i skrivande stund precis avslutat onsdagens träning.

Vem såg mest spelsugen ut?
– Hmm... Det var nog Carter Camper, han var riktigt på hugget och är väldigt taggad på att få träffa Leksandspubliken "på riktigt".

Det finns fortfarande biljetter kvar till torsdagens match.
Säkra din plats HÄR

TORSDAGENS PROGRAM